El barcelonisme s'acomiada de Tito Vilanova

El Camp Nou obre un espai de condolences pel qual ja ha desfilat la plantilla i la directiva del Barça

L'exentrenador, de 45 anys, ha estat acomiadat en la més estricta intimitat a Bellcaire d'Empordà

Els jugadors del Barça van al Camp Nou per donar l’últim adéu a Tito Vilanova. / JORDI COTRINA / Vídeo: ATLAS

Els jugadors del Barça van al Camp Nou per donar l’últim adéu a Tito Vilanova.
Mas recorda l’empremta personal i professional que deixa Tito Vilanova
Aficionats del món del fubtol s’han acostat fins al Camp Nou per donar el seu últim adéu a Tito.
El director esportiu del club, Andoni Zubizarreta, no pot evitar emocionar-se en l’homenatge a Tito Vilanova.
Carles Puyol transmet les seves condolences als familiars i amics de Tito Vilanova.

/

3
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / Barcelona

Pel Camp Nou desfilen des d'aquest dissabte a les nou del matí una infinitat d'aficionats del Barça (i de l'Espanyol, i d'altres clubs i d'altres esports) per expressar simbòlicament les seves condolences per la mort de Tito Vilanova. El club blaugrana ha muntat un memorial amb diversos llibres que recullen els missatges de les persones que es desplacen fins a les instal·lacions, on hi ha també enormes centres de roses vermelles i una gran foto de l'exentrenador.

Tito Vilanova ha estat acomiadat a la tarda en la més estricta intimitat al seu poble natal, Bellcaire d'Empordà. La família s'ha reservat per a un acte íntim el funeral de Vilanova.

Tots els components de la plantilla del Barça, del cos tècnic i auxiliar, i també la directiva, han estat els primers a arribar a primera hora a l'homenatge al Camp Nou i han firmat als llibres mentre els aficionats esperaven a la cua. Cares de serietat i de tristesa, els més afectats eren els que més temps han conviscut amb Tito, convertit ja en "un referent", en paraules de Josep Maria Bartomeu, el president. "Un referent per al barcelonisme pels seus valors i un referent per a les persones que pateixen aquesta malaltia tan cruel", ha afegit el dirigent.

Els condols de l'esport

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, s'ha mostrat desbordat per la massiva assistència de socis i aficionats que s'han acostat al Camp Nou, per a qui el mandatari "simbolitza el que és ser del Barça, viure el Barça i el futbol"."Avui la família barcelonista ho estem vivint. Estem veient la gent que ve a donar l'últim adéu a Tito Vilanova.

Puyol: "El vestidor està molt tocat"

El capità de l'equip, Carles Puyol, ha recordat que "Vilanova ha lluitat fins al final però... són coses que passen. Un cop molt dur. El vestidor està molt tocat. Fa dos anys i mig que lluitem contra aquesta malaltia. Ell ha estat un exemple per a tots nosaltres. Mai ha abaixat els braços i ha lluitat fins a l'últim dia. Ha sigut un camí molt dur i hem intentat ajudar-lo en tot el que hem pogut", ha assenyalat el capità blaugrana.

Avui el futbol no té colors

El president de l'EspanyolJoan Collet, ha assegurat que el seu club "sap el que és perdre un referent", amb relació a Dani Jarque, i ha traslladat el seu suport a la seva família i a tot el barcelonisme. "L'Espanyol ha d'estar aquí, era la nostra obligació fer-ho. És un dia molt trist per al Barcelona i per al futbol, que no té colors", ha asseverat el dirigent.

Les instal·lacions blaugrana estaran obertes tot el dia, fins a les 23.00 hores, i diumenge, entre les nou del matí i les tres de la tarda, per als aficionats que vulguin, simbòlicament, acomiadar-se de Tito Vilanova, mort aquest divendres als 45 anys. El president de la FIFA ho ha fet a través de les xarxes socials. "Molt trist al conèixer la notícia. Tot el meu afecte per a la família de Tito Vilanova i el FC Barcelona".

Mas destaca la seva qualitat humana

El president de la GeneralitatArtur Mas, ha afirmat a l'espai habilitat al Camp Nou per retre-li homenatge, que l'exentrenador del Barça, Tito Vilanova, deixa petja com "una gran persona i un gran professional". Mas ha assegurat que "més enllà d'uns èxits esportius evidents, preval la seva qualitat humana" i ha afegit que "se'n va físicament, però gràcies al fet que va ser una gran persona i un gran professional, la seva emprempta queda, i queda per sempre".

Notícies relacionades

"Sempre que mor una persona jove és més dur, i en aquest cas és així", ha lamentat el president, que ha volgut dedicar les seves primeres paraules a la dona i fills del traspassat, així com als familiares que l'han acompanyat al llarg de la seva vida i durant una malaltia que ha qualificat de llarga i, a més, cruel.

Trias: "Tito deixarà un record inesborrable"

L'alcalde de BarcelonaXavier Trias, ha lamentat la mort de Tito Vilanova, de qui ha destacat que "la seva manera d'actuar i lluitar és un exemple per a moltíssima gent", i per això deixarà "un record inesborrable a tota la ciutat". Trias ha definit Vilanova com una "persona sensata que coneixia el funcionament del Barça" i que "ha marcat un estil de joc i sacrifici" en la seva etapa al capdavant de la banqueta de l'equip blaugrana.

Temes:

Tito Vilanova