DOL AL CAMP NOU

La carrera de Tito, en 10 vídeos

Des dels seus primers passos a La Masia fins a l'homenatge que li va rendir el Camp Nou després de la segona recaiguda

1987. Durant sis anys, Tito va completar la seva formació a La Masia(1984-1990), on va conèixer Guardiola. / YOUTUBE

1987. Durant sis anys, Tito va completar la seva formació a La Masia(1984-1990), on va conèixer Guardiola.
1998. Com a jugador del Lleida, Tito va marcar un gol al Barça a la semifinal de la Copa de Catalunya, el primer partit en què un joveníssim Mourinho va exercir d’entrenador, ja que Van Gaal li va cedir el protagonisme.
17.8.2011. En els últims minuts de la tornada de la Supercopa entre el Madrid i el Barça, es va produir un tumult entre jugadors i tècnics. Mourinho es va acostar per l’esquena a Tito i li va posar un dit a l’ull.
15.6.2012. És un orgull, em sento amb força i il·lusió. Amb aquestes paraules Tito va començar la seva primera roda de premsa com a entrenador del Barça.
16.12.2012. Solidari amb ’La Marató’ de TV-3, Tito va explicar davant les càmeres la seva lluita contra el càncer, que creia superat, en una entrevista feta per Ariadna Oltra.
29.03.2013. Després de passar dos mesos a Nova York rebent tractament, Tito va tornar de nou a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí per agafar les regnes del primer equip.
19.05.2013. Després del Barça-Valladolid, els jugadors i el cos tècnic van oferir a l’afició el trofeu de la Lliga 2012-1013. Puyol va entregar la copa a Abidal i Tito perquè fossin els encarregats d’aixecar-la.
16.7.2013. Començava una nova temporada, la segona de Tito a la banqueta blaugrana. Messi i Neymar s’entendran al camp, va assegurar en la primera roda de premsa.
19.7.2013. Sandro Rosell i Andoni Zubizarreta comuniquen que Tito ha recaigut i que, per incompatibilitat amb el tractament que ha de rebre, abandona la banqueta blaugrana.
26.10.2013. Amb motiu del clàssic de Lliga, el públic del Camp Nou va aprofitar els primers minuts del partit per formar un espectacular mosaic on es podia llegir ’Força, Tito!’.

/

3
Es llegeix en minuts

La notícia de la mort de Tito Vilanova ha causat una gran consternació. I no solament en el barcelonisme. Però el seu adéu no esborrarà del record col·lectiu alguns moments que va viure primer com a jugador i més tard com a entrenador.

1987. Durant sis anys, va completar la seva formació a La Masia (1984-1990), on va conèixer Pep Guardiola. Des de la finestra de la seva habitació, veia el Camp Nou, que mai va arribar a trepitjar com a centrecampista blaugrana. Però sí que va jugar dos anys amb el Barça B (1988-1990).

1998. Després de deixar el filial culer, va militar al Figueres, el Celta, el Badajoz, el Mallorca, el Lleida, l'Elx i el Gramenet, on els seus lesionats genolls el van obligar a penjar les botes. Curiosament, com a jugador del Lleida va marcar un gol al Barça a la semifinal de la Copa de Catalunya el 1998, el primer partit en què un joveníssim José Mourinho va exercir d'entrenador, ja que Louis van Gaal li va voler cedir tot el protagonisme.

17.8.2011. Però en la memòria de tots els aficionats ha quedat un altre partit entre Tito i Mourinho: l'agressió que el llavors ajudant de Guardiola va rebre del portuguès, que ja era tècnic del Madrid, durant la tornada de la Supercopa d'Espanya del 2011. En l'últim minut, una entrada de Marcelo sobre Cesc va originar un enfrontament que va acabar amb l'expulsió d'Özil i Villa. Entre empentes i insults dels jugadors, Mourinho es va acostar a Tito i li va ficar el dit a l'ull. El Barça es va emportar el títol per 2-3 (2-2 a l'anada).

15.6.2012. "És un orgull, em sento amb força i il·lusió". Amb aquestes paraules Tito va començar ala seva primera roda de premsa com a primer entrenador del Barça. "Si assumeixo aquest repte és perquè conec perfectament aquesta manera d'entendre el joc i, a més, em sento part important dels èxits d'aquests quatre anys", va afegir durant la seva presentació oficial.

16.12.2012. Solidari amb 'La Marató' de TV-3, va decidir explicar davant les càmeres la seva lluita contra el càncer, que creia superat. En una entrevista realitzada per Ariadna Oltra, va mostrar el seu costat més personal i familiar. "Vaig patir especialment pels meus fills, que amb 14 i 17 anys encara em necessiten. Diuen que he sigut molt fort, però no sé si hauria aguantat si el malalt no fos jo, sinó ells o la meva dona", va assegurar.

29.03.2013. Divendres, 16.30 hores. Després de passar dos mesos a Nova York rebent tractament, va tornar de nou a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí per entrenar el primer equip. "Torna el cap i això sempre és important. Serà un revulsiu per als jugadors", va assegurar Jordi Roura, que en absència del seu amic s'havia fet càrrec de la plantilla.  

19.05.2013. Després del Barça-Valladolid, els jugadors i el cos tècnic van oferir a l'afició el trofeu de la Lliga 2012-1013Puyol va ser el primer a dirigir-se al públic: "Ha sigut un any difícil, però s'ha guanyat la Lliga i el més important és que Abidal i Tito estan amb nosaltres". A continuació, el capità va entregar la copa perquè fossin el jugador i el tècnic els encarregats d'aixecar-la.  

16.7.2013. Començava una nova temporada, la segona de Tito a la banqueta blaugrana. "Messi Neymar s'entendran al camp. Un és el millor jugador del món i de la història, i l'altre ho serà algun dia", va assegurar a la primera roda de premsa del nou curs. I l'última que va oferir.   

Notícies relacionades

19.7.2013. Sandro Rosell Andoni Zubizarreta van citar els mitjans aquell mateix dia al matí i de seguida van començar a circular rumors sobre una recaiguda de Tito. El president i el director esportiu van confirmar els pitjors auguris i van anunciar que, per incompatibilitat amb el seu tractament, Vilanova abandonava la banqueta blaugrana. "És un cop molt dur per al Barça, duríssim. Però el Barça ha patit molts cops i sempre s'ha sobreposat. El d'avui no serà una excepció", va afirmar Rosell.  

 26.10.2013. Amb motiu del clàssic de Lliga, el públic del Camp Nou va aprofitar els primers minuts del partit, mentre els equips sortien al camp i se sentia l'himne, per formar a les grades un espectacular mosaic amb 98.000 cartolines en què es podia llegir 'Força, Tito!', per mostrar el seu suport al ja exentrenador blaugrana. Per cert, el Barça va superar el Madrid per 2-1.

Temes:

Tito Vilanova