DOL AL CAMP NOU

Allau de reaccions del món de l'esport per la mort de Tito

"Se'ns va un home bo, que ha anat per la vida fent bé la seva feina", ha subratllat Del Bosque

Tito Vilanova, durant una roda de premsa al Camp Nou l’any passat.

Tito Vilanova, durant una roda de premsa al Camp Nou l’any passat. / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts

La notícia de la mort de Tito Vilanova, aquest divendres als 45 anys a Barcelona, ha generat immediatament una allau de reaccions, especialment de l'entorn barcelonista, però també d'altres equips i àmbits de l'esport:

Miguel Cardenal: "Una abraçada forta a la seva família. Tito ha sigut un gran. Valent, en el futbol i en la vida. Va defensar un estil de joc inoblidable. L'esport sempre li estarà agraït. El seu llegat continuarà en la història del FC Barcelona", ha declarat el president del Consell Superior d'Esports.

José Ignacio Wert: "És una notícia que ens entristeix a tots. Al llarg de la seva carrera professional, Tito Vilanova ha estat no només un entrenador d'èxit i compromès, sinó també una figura professional cavallerosa i elegant. Tot l'esport espanyol i molt especialment el barcelonisme estan avui de dol. Però també en aquest moment és important recordar la seva família, que ha viscut amb ell el procés d'una malaltia llarga, en què malgrat haver-hi hagut moments d'esperança, ha conduït a aquest desenllaç fatal. És a ells a qui es dirigeix en aquest moment el nostre pensament, el nostre condol i el nostre desig que trobin el consol", ha dit en un comunicat el ministre d'Educació, Cultura i Esport.

Ángel María Villar: "La Junta Directiva i el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol volen transmetre el seu condol més sentit a la família i éssers estimats del que va ser jugador de futbol i entrenador del FC Barcelona. La Reial Federació Espanyola de Futbol s'uneix a les mostres de dolor per la mort de Francesc 'Tito' Vilanova, als 45 anys, després d'una llarga malaltia", diu el comunicat del president de la RFEF.

Vicente del Bosque: "És un drama, per a la seva dona i els seus fills, per als que l'apreciaven. Terrible. Se n'ha anat a la meitat de la vida, molt dur. Com a segon entrenador va ser discret, lleial. Ha sigut un home de club irreprotxable. Sempre va ser atent amb mi. Era molt maco i carinyós", ha recordat el seleccionador espanyol.

Florentino Pérez: "Vull expressar el meu profund dolor per la mort de Tito Vilanova i transmetre, en nom del Reial Madrid, les nostres condolences, suport i afecte a la seva família, al FC Barcelona i de manera molt especial a la seva dona i als seus fills. Avui és un dia d'enorme tristesa per a tots els aficionats al futbol i de reconeixement a la seva trajectòria personal i professional", ha assegurat el president del Madrid en unes declaracions publicades a la web del club blanc.

Iker Casillas: "Un dia molt trist per al món del futbol. DEP Tito Vilanova, un exemple de força i coratge per a tothom", ha transmès el meta i capità del Madrid a les xarxes socials.

Sergio Ramos: "Molt ànim i força a tots els familiars i amics de Tito Vilanova. Un exemple de força i lluita per a tots. DEP", ha escrit el defensa del Madrid al seu compte oficial de Twitter.

José Mourinho: "La mort de Tito Vilanova és un dia trist per al futbol, per a Barcelona i, el més important, per a la seva família i els seus amics", ha apuntat l'entrenador del Chelsea, que ha volgut transmetre el seu "profund condol per aquest moment difícil" a la família.

Alberto Contador: "El meu més sentit condol a la família Vilanova. Maleïda malaltia! DEP", ha tuitejat el ciclista, guanyador de dos Tours de França. 

Joaquim 'Purito' Rodiguez: "DEP Tito Vilanova, una de les prioritats del món hauria de ser curar aquesta maleïda malaltia", ha escrit el ciclista català, número u mundial.

Joaquín Caparrós: "És horrible. Estem de dol. Ha sigut un cavaller d'aquest esport. Una gran pèrdua. Es va fer estimar en poc temps en els anys que va estar a l'elit", ha afirmat l'entrenador del Llevant.

Marc Márquez: "Molt trist per la notícia que acabo de rebre després de l'entrenament. Molts ànims a la família i amics de Tito Vilanova. Descansi en pau", ha assenyalat el campió de MotoGP.

Dani Pedrosa: "Ha mort un dels millors entrenadors i persones de la història del Barça. DEP, Tito Vilanova. Molta força a la família", ha afirmat el pilot de MotoGP.

Fernando Alonso: "Trist en dies com avui. DEP, Tito Vilanova, maleïda malaltia", ha tuitejat el doble campió de F-1 i pilot de Ferrari.

Notícies relacionades

Pau Gasol: "Una gran pèrdua per a nosaltres. Sempre el recordarem pel seu esperit de lluita", ha tuitejat el pivot de Los Angeles Lakers.

També s'han sumat a les condolences nombrosos clubs de futbol: Espanyol, Atlètic, Sevilla, Betis, Osasuna, Hèrcules, Elx, Deportivo...   

Temes:

Tito Vilanova