36.965 socis ja han passat per les urnes a les vuit de la tarda

Bartomeu diu que ha tingut una "conversa amistosa i cordial amb Blatter" sobre la sanció de la FIFA

Puyol, Xavi, Iniesa, Navarro i Sada són alguns dels barcelonistes il·lustres que han anat a les urnes. / FC BARCELONA / JORDI COTRINA

Puyol, Xavi, Iniesa, Navarro i Sada són alguns dels barcelonistes il·lustres que han anat a les urnes.
El president del club, Josep Maria Bartomeu, participa en el referèndum del Barça.

/

1
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ/ Barcelona

A les 8 del vespre ja han votat 36.965  socis (el 31,17%). "No hi ha cap incidència destacable, l'únic és que alguns socis es queixen de les dificultats de poder aparcar dins de l'estadi. Sabem que és un dels problemes que té el Camp Nou, per això recomanem el transport públic", diu Jordi Cardoner, vicepresident de l'àrea social.

Els voltants de l'estadi i les instal·lacions del recinte estan registrant una gran afluència de públic, en un dia molt assolellat, i per això la junta espera arribar al 50% de participació. Un dels més matiners a exercir el dret al vot ha estat l'expresident Sandro Rosell, que cinc minuts després d'obrir-se les urnes (9 del matí) ja ha deixat la seva papereta a dins de l'urna. Després se n'ha anat ràpidament.

Altres barcelonistes il·lustres que també han votat han estat els capitans del primer equip de futbol, XaviPuyol Iniesta, així com els seus homòlegs de l'equip de bàsquet, Juan Carlos Navarro Víctor Sada. També l'entrenador Xavi Pascual ha votat abans de començar l'entrenament al Palau Blaugrana.

"He parlat amb el president de la FIFA"

Notícies relacionades

Josep Maria Bartomeu ha votat poc abans del migdia. "Em fa molta il·lusió veure tants socis votar. Hem de donar un exemple de democràcia", ha afirmat el president del Barça, que ha confirmat que ha tingut una conversa telefònica amb el president de la FIFA. "He parlat amb Blatter. Vam tenir una conversa amistosa i cordial", ha confirmat el dirigent, que també ha explicat que tots dos han acordat tenir una reunió pròximament per parlar de la sanció imposada al Barça que li impedeix fitxar tant en el pròxim mercat d'estiu com en el d'hivern.

El president no ha volgut parlar més de la sanció al club --"avui és el dia del referèndum"--, però sí que ha defensat la feina d'Andoni Zubizarreta, director esportiu, que li va presentar la dimissió després de conèixer-se la sanció de la FIFA. "Zubizarreta ho està fent molt bé. Té contracte fins al 2016 i seguirà amb nosaltres". El president també ha agraït que els jugadors hagin votat, donant exemple de participació democràtica, i ha considerat que la massa social sabrà diferenciar entre la necessitat de reformar el Camp Nou i la gestió de la junta. "El soci té clar que una cosa és la votació i una altra aspectes que anirem solucionant".