Anar al contingut

El Barça s'alinea a favor del català

El club reivindica en un comunicat la immersió lingüística

"El FC Barcelona es posa al servei del país per defensar la nostra cultura i identitat", assegura

EL PERIÓDICO / Barcelona

El Barça s'ha alineat sense ambigüitats a favor del model d'immersió lingüística a les escoles en un comunicat que ha fet públic dimecres al migdia. Poques hores després que el capità de l'equip de futbol, Carles Puyol, critiqués a través de Twitter el projecte de llei impulsat pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, l'entitat blaugrana s'ha posicionat oficialment.

"El FC Barcelona vol reivindicar de manera enèrgica la llengua catalana i el model d'immersió lingüística vigent a Catalunya els últims 34 anys", comença dient el comunicat del club blaugrana, que s'estén en la seva argumentació. "La llengua, com el nostre club, és un element d'integració que permet identificar-se amb el país, al marge de procedències i sensibilitats. La llengua catalana i el seu ensenyament a les escoles forma part de la nostra identitat i és un element capital per a la cohesió social i la convivència del nostre poble".

"Per aquest motiu --prossegueix el comunicat--, el FC Barcelona es posa al servei del país, com ha fet al llarg de la seva història, per defensar la nostra cultura i la nostra identitat".

D'altra banda, al llarg del dia s'està organitzant a través de les xarxes socials algun tipus d'acció del públic que anirà al Camp Nou, al partit de la Champions davant el Benfica (20.45 h), per posicionar-se en favor de la llengua catalana, probablement a través d'un crit unànime en un determinat moment del partit.