Una davantera demolidora

MESSI: Si no marca, assisteix

Xavi aixeca Messi en l’acció del segon gol del Barça contra l’Espanyol.

Xavi aixeca Messi en l’acció del segon gol del Barça contra l’Espanyol. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

Un cop esgotat el diccionari dels adjectius que mereix el seu joc, només queden els números per poder descriure la dimensió futbolística de Messi. El davanter argentí s'ha situat entre els més grans de la història i, també, entre els millors golejadors de sempre sense ser l'home punta de l'equip. Però quan no marca, i això passa de tant en tant (ha mullat en 16 dels 23 partits que ha jugat), fa marcar els altres. Com dissabte al derbi.

Notícies relacionades

Messi no va firmar en la festa de la maneta a l'Espanyol, i tampoc en l'anterior mà al Madrid. Però va ser tan decisiu com gairebé sempre en el triomf blaugrana. Leo va donar dues assistències a Villa amb dues passades verticals que van permetre a l'asturià córrer sol cap a Casillas. Dissabte en va dibuixar dues més -una a Pedro en el 0-1 i una altra a Villa, en l'1-4- que el van convertir en aquell factor imprescindible. La seva participació no es va acabar aquí: va donar la passada del 0-2 de Xavi i un xut enverinat que Kameni va desviar amb dificultats i va permetre a Pedro ampliar el seu compte i sumar el seu segon doblet. Villa va celebrar el tercer. Leo és diferent, encara que se n'anés de buit de Cornellà. Leo comptabilitza set doblets i dos triplets (al Sevilla a la Supercopa i a l'Almeria). També és el líder en la desgràcia: set pals no li han permès engreixar els seus registres.

Corrent cap a l'eternitat, Messi ja supera la mitjana de les seves millors marques, les que el van portar a anotar 38 i 47 gols en les seves dues últimes campanyes. Ha fet 27 gols i encara no s'ha acabat la primera volta. Ni dóna símptomes de saturació. Ni tampoc s'ha topat amb un defensa, o tota una defensa, que hagi detectat la fórmula per frenar-lo excepte la més antiga i rudimentària de totes: una falta que el tombi.