temporada blaugrana

Alves, el ressò de Mourinho

El defensa, l'únic blaugrana que replica al tècnic del Madrid, encara no ha renovat

Tot terreny 8 Alves, durant el partit de Cornellà-el Prat.

Tot terreny 8 Alves, durant el partit de Cornellà-el Prat. / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ
BARCELONA

És un nervi. Dins i fora del camp. Sobre la gespa no para de córrer, sovint sense pausa, per a desesperació de Guardiola; vestit de carrer, segueix a la mateixa velocitat. I quan agafa embranzida és difícil aturar-lo. Li van els reptes. Tampoc és dels que callen. De fet és dels pocs, per no dir l'únic, que dins del vestidor han respost a les ofenses de José Mourinho. Tot el que el Pep ha callat, Dani Alves ho ha xerrat pels descosits. I amb gràcia, per descomptat. L'únic moment en què té posat seriós és quan parla de la seva renovació, ara com ara encallada. Alves vol cobrar més i el Barça no accedeix a les seves pretensions. És l'únic punt discordant dins de l'estat de levitació que viu l'equip.

Per això ahir Alves va reincidir en aquell cos a cos dialèctic que manté amb el tècnic blanc. «Jo poso un 12 al Barça, per estar per sobre», va dir amb la seva conya recurrent per superar l'11 amb què el portuguès havia puntuat el seu 2010. «Ho he guanyat tot aquest any. De l'u al 10, em poso un 11», va afirmar dissabte Mourinho amb la seu habitual modèstia. «Respecto que es posi aquesta nota perquè sóc partidari de les persones amb l'autoestima alta», va afegir el lateral brasiler, que no és la primera vegada que protagonitza un intercanvi de declaracions amb el portuguès. «És un catxondo», va dir fa una setmana, després que Mourinho l'hagués comparat amb Albert Einstein. «Mourinho no va inventar el futbol», havia dit prèviament Alves, la frase que va propiciar tota la picabaralla.

Repetir la gesta

Notícies relacionades

Alves, que ahir a la nit va participar en La Marató, de TV-3, es va felicitar pel gran moment de joc del Barça. «Aquest equip no posa sostre a la seva millora. Amb aquest Barça, l'impossible no existeix». El repte és tornar a guanyar-ho tot, un objectiu difícil, però no impossible, per al qual cal unió i concentració. «No ens ha de distreure res en aquest camí», va avisar.

En aquest sentit, va llançar un missatge tranquil·litzador a l'afició. Segueix sense renovar el seu contracte, però això no influirà en el seu rendiment. «Seré igual de professional renovant o no», tot i que va assegurar que el seu desig és quedar-se al Camp Nou. «No me'n vull anar», va sentenciar per tancar un tema que l'incomoda. «Si insistim en el mateix, em puc distreure».