Tendència turística

La Badalona del ‘superarbre’ d’Albiol, entre les millors destinacions nadalenques a Espanya segons ‘Ebooking’

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una de les crítiques més recurrents al ‘superarbre’ de Nadal amb què l’alcalde Xavier García Albiol (PP) pretén ‘vigitzar’ Badalonasón els dubtes sobre el retorn –econòmic, turístic, social– per a la ciutat dels 1,7 milions d’euros que aniran destinats a la campanya nadalenca (activitats, decoració, llums), dels quals 250.000 sufragaran la instal·lació del mastodòntic tronc de 50 metres amb què la ciutat catalana pugnarà amb l’arxiconeguda grandiloqüència nadalenca de Vigo (Galícia).

El portal de destinacions turístiques ‘Ebooking’ s’ha proposat donar llum sobre l’interrogant i ha situat la ciutat catalana com una de les millors destinacions turístiques a Espanya aquest Nadal.

Concretament, el pressupost per a la instal·lació de l’arbre de Badalona ascendeix als 249.758 euros, IVA inclòs, mentre que la resta de la decoració, l’enllumenat i els esdeveniments i activitats estan adjudicats a altres empreses. En total, per un cost d’1,7 milions d’euros. En el cas de Vigo, el consistori ha firmat recentment un contracte perquè Ximénez Iluminaciones s’encarregui de la decoració nadalenca fins al 2027, arbre inclòs, per un import total de 9,48 milions d’euros, uns 2,37 milions per any.

«Estem molt ocupats en aquestes dates, a ple rendiment», va assegurar a aquest diari la responsable de comunicació de Ximénez Iluminaciones, Ana Moreno. «Per a nosaltres, la campanya de Nadal comença el mes d’agost, així que els muntatges de l’enllumenat se solapen amb el final de les fires típiques de la meitat sud d’Espanya». Segons les dades facilitades per l’empresa, van tancar l’anterior campanya amb una facturació de 60 milions d’euros.

Notícies relacionades

«No tenim competència a escala nacional, no hi ha companyia del sector a Espanya que pugui oferir un servei integral com el nostre, des del disseny, la instal·lació, l’emmagatzematge i la desinstal·lació. I, al món, només quatre o cinc més», van assegurar des de l’empresa.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO Badalona