Final de la pugna

¿Amb estrella o sense? El desenllaç sense trampes de la ‘guerra’ Badalona-Vigo per l’arbre de Nadal més alt

¿Amb estrella o sense? El desenllaç sense trampes de la ‘guerra’ Badalona-Vigo per l’arbre de Nadal més alt

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

La pugna amistosa (o «guerra afectuosa», com la va anomenar l’alcalde Xavier García Albiol) entre Badalona i Vigo per veure quina ciutat instal·lava l’arbre més alt de Nadal ha quedat conclosa, tot i que amb certa polèmica per discernir el guanyador.

«No hi ha hagut mai una estrella així en cap arbre», va proclamar l’alcalde a la Porta do Sol, davant el començament de les obres d’instal·lació. Caballero entén que amb l’estrella gegant, Vigo guanya la partida: «Mai ningú en aquest planeta ho ha fet i segurament ningú serà capaç de fer-ho. I quan ens copiïn, l’any que ve, tindrem una altra cosa». L’arbre s’il·luminarà el 24 de novembre, a dos quarts de nou de la tarda.

Ni Badalona, ni Vigo, ni Cartes. A Granada

Tot i això, l’alcalde de Badalona ho té difícil per agafar-se a l’argument de l’estrella per continuar mantenint que el de Badalona serà l’arbre de Nadal més alt de l’Estat. A Cartes (una població càntabra d’uns 6.000 habitants), arbre i estrella arribaran, segons va assegurar el seu alcalde, Agustín Molleda, als 45 metres.

Ara bé, ni Vigo ni Badalona ni Cartes poden ni tan sols acostar-se als 57 metres que tindrà l’arbre de Nadal del centre comercial Nevada, pròxim a Granada. Amb els seus 23 metres de diàmetre, els 573.570 punts de llum, 2.400 cordons de llum led, 3.500 llums flaix, l’arbre que s’instal·larà a Armilla (localitat d’uns 24.000 habitants limítrofa amb Granada) s’elevarà per sobre de tots els seus competidors.

Notícies relacionades

Un arbre que, de fet, instal·larà la mateixa empresa que s’ocupa del muntatge dels arbres de Vigo i Badalona: la companyia Ximénez Group, la més gran beneficiada per la mediàtica lluita nadalenca que s’ha despertat les últimes setmanes entre diversos municipis de l’Estat.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA