Albiol ja té muntat l’arbre de Nadal «més alt» d’Espanya

Albiol insisteix que l’arbre de Nadal més alt d’Espanya serà a Badalona: «Convidaré l’alcalde de Vigo»

Badalona fa les primeres proves d’il·luminació del seu ‘súperarbre’ de Nadal

La pugna Badalona-Vigo té guanyador: aquesta és l’empresa que muntarà els dos arbres de Nadal

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol (PP), ha comunicat aquest diumenge que la seva ciutat ja té muntat l’arbre de Nadal «més alt» d’Espanya. El curiós és que no està clar que aquesta afirmació sigui certa, ja que l’alcalde de Vigo, Abel Caballero (PSOE), assegura que és més gran el de la seva ciutat. Per afegir una mica més de picant, l’empresa que munta els dos arbres –Ximénez Il·luminacions, que és la mateixa– es nega a desempatar el duel. Si ho fes, segurament perdria un client.

Sigui el més alt o no, Albiol ha explicat que la inauguració del de Badalona serà dissabte vinent 18 de novembre a partir de les 17.30 hores a la plaça del president Tarradellas. «Badalona viurà el Nadal més espectacular i màgic de la història», ha escrit a la xarxa social ‘X’, abans Twitter.

Notícies relacionades

Una vegada certificat el muntatge de l’arbre, ara queda per veure si convidarà Abel Caballero a visitar-lo. S’hi va comprometre per demostrar-li que el seu era millor. «Potser convidaré l’alcalde de Vigo perquè comprovi ell mateix com serà l’arbre més alt», va afirmar Albiol fa uns dies. El que segur saben els dos és que, com més polemitzin, més gran serà l’atracció que generin.

Com va explicar EL PERIÓDICO, el pressupost per a la instal·lació de l’arbre de Badalona ascendeix als 249.758 euros, IVA inclòs, mentre que la resta de la decoració, enllumenat i els esdeveniments i activitats estan adjudicades a altres empreses. En total, per un cost d’1,7 milions d’euros. En el cas de Vigo, el consistori ha firmat recentment un contracte perquè Ximénez Iluminaciones s’encarregui de la decoració nadalenca fins al 2027, arbre inclòs, per un import total de 9,48 milions d’euros, uns 2,37 milions per any.