1,6 milions per al Nadal

La ‘Casa del Pare Noel’ de Badalona costarà més de 220.000 euros

L’Ajuntament instal·larà aquest Nadal una ‘casa’ de Santa Claus, imitant la idea viral d’un particular que va triomfar el 2021 i el 2022

Des que va ser investit alcalde, el Govern de Xavier García Albiol ha licitat contractes per al Nadal per valor d’1,6 milions d’euros

ANTECEDENTS I Així és la casa viral del Pare Noel a Badalona

CONTEXT I Badalona cerca licitar ‘in extremis’ els seus llums de Nadal davant un concurs desert

La ‘Casa del Pare Noel’ de Badalona costarà més de 220.000 euros

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Va arribar el desembre del 2021 i, amb el record amarg del primer nadal de l’era Covid, un veí del barri de la Morera va tenir una idea: aixecar la seva pròpia vila de Santa Claus al carrer Montjuïc de Badalona, d’accés gratuït per a tothom. Amb l’ajuda de familiars i veïns ho van aconseguir tirar endavant, i va resultar ser un èxit viral. El primer dia s’hi van acostar 500 persones: «¡Si fins i tot ha vingut una família des de Tarragona!», exclamava a aquest diari Cristian Costa, el veí de Badalona a qui se li va acudir la idea. L’èxit va ser tal (van passar per aquest domicili privat unes 2.000 persones) que el Cristian, la seva família i els seus veïns van repetir la iniciativa l’any passat.

El divendres 18, l’Ajuntament publicava la licitació per als serveis de disseny, gestió, producció i posada en pràctica de l’activitat ‘Casa del Pare Noel’ a Badalona. Amb un pressupost de 221.724,49 euros (IVA inclòs), la licitació contempla l’elaboració del projecte artístic, del pla operatiu, així com la construcció i la decoració de les escenografies.

El document de licitació explicita que la iniciativa s’haurà de desenvolupar a l’interior de la Nau 3 del Centre Cultural de l’Escorxador, així com als seus jardins: «El concepte artístic de la casa ha de reproduir els orígens de la llegenda tal com l’entenem actualment, i és que un personatge anomenat Pare Noel reparteix regals als nens i nenes la nit de Nadal, gràcies a uns sacs màgics i uns trineus arrossegats per rens», es llegeix en la memòria justificativa de la licitació.

L’espectacle teatral, que inclourà un ‘mapping’ sobre la façana de l’edifici de l’Escorxador, haurà de tenir una durada de 30 minuts i tindrà lloc del 16 al 23 de desembre, des de les cinc de la tarda i fins a les nou del vespre. Inclourà actuacions musicals i un ‘photocall’.

1,6 milions d’euros

En total, des que Albiol va ser investit alcalde de Badalona, el 17 de juny, l’Ajuntament ha publicat la licitació per a tres serveis relacionats amb el pròxim Nadal. Més enllà de la ‘Casa del Pare Noel’ (amb un pressupost de 221.724,49 euros), el mateix divendres 18 l’Ajuntament també va treure a licitació el contracte per al disseny, la gestió, la producció i la posada en pràctica de les activitats pròpies de la campanya de Reis a Badalona, el campament reial, l’arribada i la cavalcada dels Reis Mags. En total, 710.180,58 euros (IVA inclòs).

Notícies relacionades

A més, el 20 de juliol es va publicar la licitació, en cinc lots diferenciats, per al subministrament, la instal·lació, el manteniment i la retirada d’elements lluminosos i decoratius per al decorat de carrers i places de Badalona per a la campanya de Nadal. És a dir, els llums de Nadal per als carrers de la ciutat i l’arbre que s’instal·larà a la Plaça de la Vila. En total, 762.599,08 euros (IVA inclòs). Per a aquesta licitació, el termini per presentar ofertes finalitza aquest mateix dilluns. Sumant les tres licitacions, el total del pressupost que l’actual equip de Govern municipal dedicarà, per ara, a les activitats pròpies del Nadal ascendeix a 1.694.504,15 euros.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona