Polèmica moratòria

El Govern es planteja portar als tribunals la moratòria de Badalona per retardar l’entrada en vigor de la ZBE

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, creu que és una decisió «política» d’Albiol «orquestrada des del PP» i que va «en contra de la salut pública»

NOTÍCIA: Albiol frena tres anys més l’aplicació de la zona de baixes emissions a Badalona

CONTEXT: Més del 80% de les ciutats catalanes no tindran a punt la zona de baixes emissions l’1 de gener

El Govern es planteja portar als tribunals la moratòria de Badalona per retardar l’entrada en vigor de la ZBE
1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Continua l’encreuament de retrets arran de la zona de baixes emissions (ZBE) a Badalona. La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha plantejat l’opció que el Govern central porti als tribunals la moratòria de tres anys anunciada aquest dilluns per l’alcalde Albiol per ajornar l’entrada en vigor de les restriccions de vehicles a les ZBEs.

En una entrevista a TV-3, Ribera ha afirmat que es tracta d’una decisió «política» de l’alcalde, «orquestrada des del PP». La ministra també ha posat sobre la taula que l’Executiu reclami al municipi els gairebé dos milions d’euros que se li van transferir «per fer viable» la ZBE. «Hem detectat que és un comportament no infreqüent, hi ha hagut més casos d’alcaldes del PP que han fet marxa enrere», ha admès Ribera. «Creiem que és una mena de senyal identitari ideològic en contra de la salut pública», ha afegit.

En vista de la repercussió i la polèmica desencadenada per l’anunci de la moratòria, l’alcalde Albiol va sortir al pas a última hora de dilluns per ratificar la seva posició, en un vídeo que va publicar a les xarxes socials: «No castigarem aquells de vosaltres que no poden canviar el cotxe», assegura l’alcalde de Badalona en aquesta publicació.

Notícies relacionades

Després de les declaracions de la ministra Ribera, el regidor popular ha convocat una roda de premsa per aquest dimarts al migdia a l’edifici de dependències municipals El Viver.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO Badalona