Nadal

Badalona encendrà els llums de Nadal a principis de desembre després d’haver de refer la licitació

  • L’ajuntament diu que era «irresponsable» il·luminar la ciutat durant el novembre enmig de la crisi energètica

Badalona encendrà els llums de Nadal a principis de desembre després d’haver de refer la licitació

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) garanteix que a principis de desembre il·luminarà els primers trams dels llums de Nadal.

Després que a finals d’octubre quedés desert el concurs d’instal·lar la nova il·luminació, el consistori ha assegurat a l’ACN que la setmana passada va resoldre la nova licitació i que des d’aquest dilluns es col·locaran els primers elements.

La previsió és encendre els trams a mesura que s’instal·len, prioritzant els grans eixos comercials.

Malgrat la controvèrsia que ha envoltat la nova il·luminació, el govern local justifica el retard de l’encesa a causa de la crisi energètica. «Ens semblava irresponsable il·luminar tota la ciutat un mes abans de Nadal», diuen fonts municipals a l’ACN.

Estalvi energètic

Les mateixes fonts també apunten al context de l’estalvi d’energia al defensar un canvi d’il·luminació, que aquest any es basarà en un sistema led «molt més ecològic». Alhora, el consistori emfatitza que reduirà les hores d’encesa per contribuir a l’estalvi, «com una mostra de respecte pels esforços dels veïns».

L’Ajuntament planeja encendre les principals àrees comercials aquesta setmana i anuncia l’estrena de la il·luminació de la plaça de la Vila per a la que ve.

Notícies relacionades

A més de la il·luminació pagada per l’ajuntament, alguns carrers centrals fa 10 dies que van encendre la decoració nadalenca amb un muntatge que ha sigut assumit per l’Associació de comerciants de Badacentre.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO