Inspecció municipal

Badalona obre un expedient sancionador a l’empresa de neteja per «incompliments»

El consistori al·ludeix a infraccions del contracte com la «no localització d’equips en les rutes» o la «no presència dels operaris previstos»

CONTEXT | Badalona haurà de pagar 700.000 euros en interessos de demora a Foment pel contracte de neteja

fcc badalona

fcc badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Badalona ha anunciat l’obertura d’un expedient sancionador a l’empresa concessionària de la neteja viària de la ciutat, Fomento Construcciones y Contratas (FCC), per «incompliments» en el servei realitzat, ha comunicat el mateix consistori.

Les inspeccions efectuades per funcionaris municipals han detectat que, aquest mes de juliol passat, un 36% dels serveis controlats pels inspectors municipals que s’havien de prestar, segons el contracte de neteja viària vigent amb l’empresa que actualment té la concessió, no es van dur a terme.

Entre les infraccions del contracte s’ha evidenciat la «no localització d’equips en les rutes» o la «no presència dels operaris previstos» que han provocat que el servei no s’acabés prestant.

Des del consistori asseguren que «és la primera vegada que s’estableix un control directe per funcionaris de l’ajuntament» d’aquest servei que complementa els que executa la mateixa empresa contractada per a la verificació d’aquest servei.

Els controls realitzats pels treballadors municipals «s’incrementaran els pròxims mesos amb la incorporació de més inspectors», expliquen fonts municipals.

«La culpa és de l’empresa»

El tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia (PP), ha remarcat que tot i que «entenem que la culpa no és dels treballadors sinó de l’empresa concessionària, que no està prestant aquests serveis, la neteja és una prioritat per al nou consistori i per a la ciutat».

Notícies relacionades

El regidor ha afegit que l’actual Govern municipal serà «molt rigorós i exigent amb el compliment del contracte fins que se’n liciti un de nou i, per això, de cara als pròxims mesos l’Ajuntament de Badalona ampliarà aquests controls a peu de carrer amb funcionaris municipals per posar fi a una situació inacceptable pels veïns».

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO de Badalona