Pels Mossos d’Esquadra

Desmantellada una «organització criminal» de robatoris violents en botigues de Badalona i Santa Coloma

Els cinc detinguts actuaven sobretot en establiments de venda de mòbils regentats per la comunitat pakistanesa

Arxivat el cas d’una presumpta agressió sexual a un menor de 13 anys al Màgic Badalona

Mor atropellat un veí de Santa Coloma quan creuava la B-30

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Unitat d’Investigació de Badalona dels Mossos d’Esquadra ha detingut cinc persones d’una «organització criminal», apunten fonts de la policia catalana, entre elles el líder, que es dedicaven a robar amb violència en establiments de telefonia i d’enviament de diners de Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

El caràcter extremament violent dels robatoris van posar en alerta els investigadors, que van trobar diversos patrons seguits en els diferents fets estudiats. La investigació es va portar a terme entre els mesos de febrer i juliol del 2023, però es té constància que el grup operava com a tal des de finals del 2022.

L’organització criminal tenia una estructura molt definida i hi havia rols molt concrets i delimitats referent a l’autoria material dels fets, la receptació dels objectes sostrets o el circuit seguit amb els diners en metàl·lic que s’emportaven dels establiments.

La notícia va transcendir a nivell internacional, ja que la comunitat pakistanesa s’havia sentit amenaçada al detectar que eren ells els principals objectius d’aquest grup. Un canal de notícies pakistanès, Bol Network, es va fer ressò i va publicar una notícia respecte a això fa unes setmanes, de la qual van tenir coneixement els investigadors de la causa.

140.000 € en efectiu

Els investigadors tenen confirmada la participació de l’organització criminal en 15 robatoris, en els quals van sostreure uns 140.000 euros en efectiu i una cinquantena de telèfons mòbils i ordinadors.

L’operació portada a terme la matinada del 17 de juliol a les localitats de Barcelona i Badalona s’ha saldat amb nou entrades i registres, recuperació d’armes de foc i armes manufacturades molt lesives, 7.600 euros en efectiu, substàncies estupefaents (haixix i marihuana) i cinc detinguts, tot i que la investigació encara està oberta i queden per detenir més persones.

Notícies relacionades

La investigació va ser tutelada pel Jutjat d’Instrucció número 4 de Badalona i els detinguts van passar a disposició judicial el 18 de juliol del 2023.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona