Nou símbol local

L’Ajuntament instal·larà al BCIN les lletres retirades del passeig marítim de Badalona «ben aviat»

El rètol que forma el nom de la ciutat s’instal·larà al turó de les Guixeres, a 70 metres d’altura, i es podrà veure des de bona part de Badalona

El Ministeri multa l’Ajuntament de Badalona per la instal·lació d’unes lletres al passeig marítim

L’Ajuntament instal·larà al BCIN les lletres retirades del passeig marítim de Badalona «ben aviat»

AJUNTAMENT DE BADALONA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

De la platja a la muntanya, previ pas pel magatzem. Aquest és el camí que recorreran les lletres que formen el nom de Badalona, i que van ser retirades la setmana passada per l’Ajuntament, a instàncies del Ministeri de Transició Ecològica, que va sancionar el consistori amb una multa de 18.000 euros per col·locar-les sense haver obtingut els permisos pertinents. Fonts municipals asseguren que el trasllat es realitzarà «ben aviat», i que el pagament de la multa de 18.000 euros ja s’està tramitant.

Com un tipus de ‘Hollywood Sign’ a escala, el rètol ascendirà els 70 metres d’altitud del turó de les Guixeres i s’instal·larà a les portes del Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN), el centre de convencions de la ciutat. Amb això, el consistori busca consolidar el mirador del lloc i que aquest espai elevat, «des d’on és visible pràcticament tota la ciutat, pugui convertir-se en un punt d’interès per visitar i per fotografiar».

Per ara, les lletres es troben en un magatzem municipal, on estan sent restaurades i repintades. El rètol va ser instal·lat a finals de març al passeig Marítim, a prop del Port, coincidint amb la presentació del balanç econòmic de la realització a Badalona de la final de la Copa del Rei de Bàsquet del 2022.

Notícies relacionades

L’executiu sortint va argüir que el terreny on es van instal·lar les lletres pertany a la Generalitat, administració amb la qual va tramitar els permisos a mitjans de març. La Demarcació de Costes a Catalunya del Ministeri, no obstant, es va dirigir a l’Ajuntament el 19 d’abril per indicar-li que «els elements fixos que pretengui instal·lar en zona de domini públic marítim terrestre han d’estar emparats per l’oportuna concessió administrativa», d’acord amb la llei de costes. Una concessió de la qual el Ministeri assegura no tenir constància.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona