VÍDEO

Sant Joan a Badalona: un mort per un accident, cinc policies ferits i contenidors cremats

Sant Joan a Badalona: un mort per un accident, cinc policies ferits i contenidors cremats

AJUNTAMENT DE BADALONA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El balanç d’una intensa nit de revetlla de Sant Joan a Badalona comença amb la mort d’una persona que va patir una caiguda al barri de Sant Roc. Els Mossos d’Esquadra informen que es tracta d’una mort accidental, tot i que esperaran als resultats de l’autòpsia per delimitar les circumstàncies del succés.

A més, una baralla grupal a la platja de l’estació de tren de Badalona va acabar amb cinc agents de la Guàrdia Urbana ferits lleus. Els fets van tenir lloc sobre les 4.45 hores, quan els agents van intentar aturar una baralla en la qual participaven unes 15 persones. Un grup de persones va començar a barallar-se al passeig marítim llançant-se cadires de les terrasses pròximes i, a més, va resultar-ne ferida una persona per arma blanca. Ho va avançar el Sindicat Independent de la Policia Local (SIP-FEPOL) a través de les xarxes socials.

Fins al lloc es van desplaçar diverses patrulles de la Guàrdia Urbana per intentar aturar la baralla. Però aquelles persones també van atacar els agents llançant-los cadires i clavant-los cops de puny i puntades de peu. Durant la intervenció van resultar ferits cinc agents, que, segons el sindicat, estan de baixa «per lesions lleus» com «blaus» i alguna «mossegada». «Necessitem més personal i més recursos per afrontar nits com aquesta», ha reclamat el sindicat SIP-FEPOL a través de Twitter. La policia local va detenir dues persones.

A més, es van produir incidències més lleus, com per exemple la crema d’una desena de contenidors. Badalona va ser el tercer municipi on es van registrar més trucades al telèfon d’emergències 112, per darrere de Barcelona i de l’Hospitalet, amb un total de 345 (en comparació amb les 180 trucades de l’any passat). El dispositiu de neteja va recollir 6 tones d’escombraries a les platges, una xifra superior a les 4 tones i mitja del 2022.

Notícies relacionades

Aquest dilluns al matí, l’alcalde Xavier García Albiol es reunirà amb els comandaments de la Guàrdia Urbana de Badalona per «avaluar el dispositiu especial de la revetlla de Sant Joan i tractar les mesures de seguretat pública que prendran pròximament», informa el consistori.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO Badalona.