Can Ruti

El Germans Trias de Badalona, el primer hospital català reconegut per la seva immunoteràpia contra les al·lèrgies

El Germans Trias de Badalona, el primer hospital català reconegut per la seva immunoteràpia contra les al·lèrgies

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (popularment conegut com a Can Ruti) de Badalona és el primer centre de Catalunya reconegut a Espanya per l’excel·lència de la seva Unitat d’Immunoteràpia contra les al·lèrgies, cosa que el situa com a referent al país quant a la recerca i administració de vacunes contra les al·lèrgies.

Amb motiu de la Setmana Mundial de l’Al·lèrgia que s’està celebrant aquests dies, l’hospital ha informat que el canvi climàtic està empitjorant unes afectacions que el 2050 podrien perjudicar la meitat de la població mundial. Espanya no n’és una excepció, en l’actualitat el 25% de la població presenta alguna mena d’al·lèrgia respiratòria, principalment rinitis i asma.

L’administració de vacunes contra les al·lèrgies és l’únic tractament contra les causes que les provoquen i evita l’empitjorament dels símptomes, segons especifica l’hospital. En concret, la immunoteràpia consisteix en l’administració de dosis progressives d’al·lergogen durant un període d’entre tres i cinc anys per aconseguir que el sistema immunitari deixi de considerar aquest element com a estrany i no es produeixi una al·lèrgia.

Per al cap de la secció d’Al·lèrgia del Germans Trias, Albert Roger, aquest reconeixement «culmina la feina feta per tot l’equip, tant personal facultatiu com d’infermeria, portada a terme des de la implantació del Pla Territorial per oferir un servei de màxima qualitat als nostres pacients.»

Segons remarca Albert Roger, «la immunoteràpia amb al·lergògens és l’únic tractament etiològic de l’al·lèrgia respiratòria reconegut per l’OMS, l’únic que tracta les causes que provoquen l’al·lèrgia i que evita l’empitjorament dels símptomes i l’aparició de noves sensibilitzacions».

‘Prick test’

Per commemorar la Setmana Mundial de l’Al·lèrgia, el vestíbul de l’edifici principal de l’Hospital Germans Trias acollirà, durant tot el matí d’avui dijous 22 de juny, una iniciativa que permetrà, a tothom que hi vagi, sotmetre’s a proves cutànies d’al·lèrgia, les també anomenades ‘prick test’.

Notícies relacionades

Aquestes proves, indolores i que es poden fer en totes les edats, serveixen per comprovar en una mica més de 15 minuts si una persona és hipersensible a determinades substàncies.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO Badalona.