Balanç d’accions 2022

Creu Roja atén més d’11.000 persones el 2022 al Barcelonès Nord

  • Creu Roja i Aigües de Barcelona milloren l’ocupació de 400 persones vulnerables

  • Badalona declara nul el contracte amb Creu Roja prorrogat de manera indeguda durant el mandat d’Albiol

Creu Roja atén més d’11.000 persones el 2022 al Barcelonès Nord

Cruz Roja Sabadell

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La soledat no volguda de les persones grans continua sent una realitat social cada vegada més usual entre la població de més de 65 anys. La Creu Roja, amb motiu del seu dia internacional, el 8 de maig, fa públic un balanç d’accions amb les últimes dades, del 2022.

Segons les dades de Creu Roja, al llarg de l’any 2022, un total de 738 persones han participat en algun dels programes d’acompanyament i atenció a la dependència, entre ells la xarxa social per a ‘Persones Grans Enred@’t on’ fan activitats grupals, lúdiques, sortides i xerrades, i el Programa Salut Constant, en què a través de tallers de gimnàstica i moviment es promociona un envelliment saludable.

La teleassistència també continua sent el servei per a persones grans de la institució més sol·licitat, segons la Creu Roja. Pel que fa a l’atenció urgent de necessitats bàsiques, com l’entrega d’aliments i material d’higiene, el nombre de famílies ateses al llarg de l’any s’ha mantingut a l’alça, una tendència dels últims tres anys, i s’ha arribat a les 978 famílies ateses a Santa Coloma de Gramenet, i a les 489 a Sant Adrià de Besòs a través dels Programes Municipals d’Aliments, en coordinació amb els serveis socials.

Un altre dels projectes destacats és el de millora socioambiental i vulnerabilitat energètica, que en total ha donat suport a 76 persones en temes vinculats a millorar l’eficiència energètica de les llars i a resoldre dubtes sobre les factures dels subministraments, entre altres aspectes de vulnerabilitat energètica.

Orientació i acompanyament laboral

Des dels programes d’ocupació manifesten que s’ha atès 384 persones, s’ha continuat oferint orientació laboral individualitzada i grupal, així com formacions en àmbits concrets per acostar les persones ateses al món laboral amb el 60% d’insercions aconseguides.

Com a novetat, el novembre del 2022 es va posar en marxa el Club d’Ocupació, que en el primer mes i mig de funcionament, va atendre 28 persones. Es tracta d’un espai obert a tothom que estigui en recerca activa de feina (tinguin o no el permís de treball), on les persones poden anar a resoldre dubtes sobre temes laborals, assistir a píndoles formatives o, simplement, fer ús dels ordinadors i la connexió a internet per a temes relacionats amb la investigació laboral.

Altres dades d’interès

Al llarg del 2022, la tasca de prevenció i promoció de la salut ha continuat com una de les línies estratègiques de la institució. En el cas del Barcelonès Nord, a través de programes com el de Salut i Dona, amb un total de 180 participants, així com a través de xerrades i tallers de sensibilització en centres educatius i de manera transversal amb els participants dels diferents projectes del Barcelonès Nord.

Entre els projectes d’atenció a la infància vulnerable, al llarg del 2022 han continuat els projectes de suport educatiu com el d’Èxit Escolar, a Santa Coloma, amb 58 nens atesos, i Infància Hospitalitzada, a Can Ruti, amb 793 nens que han participat en les activitats i acompanyaments a la planta de pediatria. Com a novetat, el 2022 s’ha desenvolupat el projecte ‘Alçant la Veu’, que ofereix suport psicològic per a nens víctimes de violència de gènere, i que aquest any es torna a desenvolupar. En total 11 nens hi van participar.

Notícies relacionades

Un total de 410 persones voluntàries van participar en la tasca de la Creu Roja al Barcelonès Nord al llarg de 2022.

Des de la Creu Roja també volen destacar el suport de la ciutadania i de les entitats i empreses sòcies dels municipis, que any rere any continuen recolzant la institució.