CITA INTERNACIONAL DE MÀGIA

Badalona tanca una de les edicions més exitoses del seu Festival Internacional de Màgia

Badalona tanca una de les edicions més exitoses del seu Festival Internacional de Màgia

AJUNTAMENT DE BADALONA

2
Es llegeix en minuts

Més de 2.500 persones, el que suposa gairebé un 100% d’ocupació, han assistit als set espectacles principals del XXIII Festival Internacional de Màgia de Badalona - Memorial Li-Chang, que s’ha celebrat entre el 4 de febrer i el 5 de març.

A més de l’alta afluència, el festival va esgotar les entrades per a l’espectacle ‘Somriures’ del Mag Edgard, el 12 de febrer, així com en les quatre funcions de la Gala Internacional, entre els dies 24 i 26, i la Gala Solidària de Màgia, el 5 de març, segons han explicat aquest dilluns els organitzadors en un comunicat.

L’emblemàtica Gala Màgia i Humor també va comptar amb un èxit rotund de participació, que no es va veure eclipsada ni per la Copa del Rei de bàsquet ni per la festivitat del Carnaval.

Representació internacional

La Gala Internacional, presentada per Joaquín Matas, va comptar amb actuacions de mags procedents d’altres països, com Dario Adiletta (Itàlia), Frères Chaix (França), Alana (Alemanya) i Hyunjoon Kim (Corea); i especialistes de Barcelona, com el Mag Marín (Granollers) i Álvaro Cortés (Badalona).

De fet, el premi Li-Chang 2023 a la millor actuació de la Gala Internacional se l’ha emportat el mag badaloní Álvaro Cortés, que va oferir un número d’il·lusionisme teatral, un xou innovador que té com a protagonistes els coloms i que també li va valer recentment el Premio Nacional de Magia.

Durant la Gala Internacional també es va fer entrega de la Menció Honorífica, dins el Memorial Li-Chang, a Carles Ferrándiz, fabricant del taller de la botiga Mágicus de Barcelona i reconegut per la construcció d’artefactes i altres complements per aquesta disciplina.

Ànima solidària

Un any més, la clausura del festival ha sigut la Gala Solidària de Màgia al Teatre Blas Infante, que ha acollit la màgia juvenil d’un conjunt de mags presentats amb bones dosis d’humor i ritme musical pel Mag Rovi.

La recaptació d’aquesta última gala s’ha destinat a Solidarimàgia, una iniciativa que acostarà la màgia al Senegal a partir d’espectacles i tallers de màgia als hospitals oncològics infantils, orfenats i leproseries de Dakar, entre d’altres.

Les activitats complementàries de la 23a edició han tingut també una bona acollida per part del públic, i s’han celebrat a diferents punts de la ciutat i amb propostes variades, entre les quals destaca la Trobada de Mags de Catalunya, que va donar inici al Festival el 4 de febrer.

L’espectacle escolar 100% Màgia, del director artístic del festival, Enric Magoo, va acostar les millors rutines màgiques a les escoles de Badalona combinant jocs participatius i musicals plens de màgia.

La 23a edició també ha comptat amb cine, amb la projecció familiar de ‘Les vides de Marona’ al Teatre Margarida Xirgu.

Notícies relacionades

A més, ha format part del programa del festival el taller de màgia solidari per a la Fundació Acollida i Esperança, a Can Banús, amb l’Associació Badalona Escola de Màgia.

El festival també ha pogut comptar amb la col·laboració de la llibreria Saltamartí, que des del 2007 participa en el festival, i aquest any ha acollit l’actuació ‘ABRAKADABRA KKDVAK’ del mag David Valencia, amb un gran èxit d’assistència.

Temes:

Badalona Màgia