Primers naixements de l’any

De l’Abdul Jabbar a Barcelona a l’Álex Adrián a Badalona: els primers nadons del 2023 a Catalunya

Aquests són els primers nascuts de l’any a la sanitat pública catalana

De l’Abdul Jabbar a Barcelona a l’Álex Adrián a Badalona: els primers nadons del 2023 a Catalunya

Departament de Salut

1
Es llegeix en minuts
ACN

El primer nadó del 2023 a Catalunya nascut en un centre de la xarxa pública és un nen anomenat Zakaria i és de Palafrugell. Va néixer a l’Hospital de Palamós a les 00.01 hores amb 3,180 kg, segons va informar Salut.

Quant a la resta de regions, el Yousaf va ser el primer de les Terres de l’Ebre al néixer a les 00.04 hores a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. A la regió metropolitana nord va ser l’Álex Adrián, a les 00.25 hores a l’Hospital Germans Trias (Can Ruti) de Badalona, i a la ciutat de Barcelona, l’Abdul Jabbar, a les 00.51 hores a l’Hospital del Mar.

A la regió metropolitana sud, la Dayla Mia va néixer a les 2.14 hores a Sant Joan de Déu, i a Lleida, el Pau, a les 2.15 hores a l’Arnau de Vilanova. La Yasmin va néixer a les 2.59 hores a Valls. Els pares del Zakaria són la Meryem i el Mohamed, dos veïns de Palafrugell. Tant la mare com el nadó es troben en perfecte estat.

Els naixements als hospitals

El primer nadó de les Terres de l’Ebre, el Yousaf, va pesar 2,960 quilos. Els seus pares són la Khadija i l’Ahmed i viuen a l’Aldea (Baix Ebre).

Quant al naixement al Germans Trias de Badalona, l’Álex Adrián va néixer amb un pes de 3,590 quilos. Els seus pares, l’Arminda i el Rubén, són originaris de Bolívia i viuen a Santa Coloma de Gramenet. Es tracta del segon fill de la família.

Notícies relacionades

El primer barceloní, l’Abdul Jabbar, és fill de la Tanzilia i l’Amirgul, que provenen del Kirguizistan. El nen va néixer amb un pes de 3,872 quilos. La Dayla Mia, filla de la Mary i l’Àlex, veïns d’Esplugues de Llobregat, va ser el primer nadó a la regió metropolitana sud. La nena va pesar 3,660 quilos.

Quant al primer lleidatà, el Pau, va pesar 3,180 quilos. Els seus pares, l’Íngrid i el Carlos, són de les Borges Blanques. A la regió sanitària de Tarragona, la Yasmin va néixer al Pius Hospital de Valls amb 3,415 quilos. És la quarta filla de la família –té tres germanes més grans– i els seus pares són la Najat i l’Slimane.

Temes:

Badalona