Urbanisme

L’Ajuntament de Badalona recorre al TSJC la sentència que impedeix la demolició de la Mobba

  •  El govern local no creu que l’edifici pugui ser un Bé Cultural d’Interès Local i defensa que part de la fàbrica podria anar a terra

L’Ajuntament de Badalona recorre al TSJC la sentència que impedeix la demolició de la Mobba

ACN / Jordi Pujolar

1
Es llegeix en minuts
ACN
El Periódico

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès), segons ha pogut saber l’ACN, ha presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la sentència que impedeix la demolició de l’antiga fàbrica Mobba. El govern municipal entén que hi ha una part de l’edifici que sí que podria anar a terra per fer una plaça i creu que en el context jurídic actual això no seria possible.

Fa un any, el Jutjat Contenciós Administratiu número 14 de Barcelona va parar els peus al llavors govern del PP, que pretenia enderrocar la Mobba a la seva totalitat.

El jutge es va valer d’un informe de la Generalitat que alertava de l’interès i les qualitats arquitectòniques de l’edifici, que podria fins i tot ser declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

El govern actual (PSC, ERC, comuns i Junts) no té intenció de fer caure tot l’edifici, però no comparteix el fet que la Mobba pugui ser un BCIL i tampoc no creu necessari conservar la fàbrica en la seva totalitat, segons fonts municipals. De fet, en l’inici del conflicte, la Comissió del Patrimoni de Badalona ja va rebutjar l’opció de protegir l’edifici.

Fa un any, durant les negociacions per dur a terme la moció de censura a Albiol, què fer amb la Mobba era un dels punts en què els actuals socis de govern més discrepaven.

Litigi als tribunals

Per la seva banda, el Grup de Treball de la Mobba (GTM), que comparteix part dels objectius amb el govern actual –enderrocar la part de la Mobba que no té interès arquitectònic i mantenir l’antiga fàbrica per donar-li una nova vida–, retreu al consistori que no hagi volgut arribar a un acord extrajudicial i que els emplaci ara a mantenir el litigi als tribunals.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el GTM va respondre al recurs de l’ajuntament davant el TSJC i exigeix que es compleixi la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona