Més de dos anys i mig

Guanyem Badalona emprèn accions legals contra el tancament de la biblioteca de Can Casacuberta

  • La formació municipalista ha formulat un requeriment previ a la interposició d’un recurs contenciós administratiu

  • El grup badaloní denuncia «inactivitat de l’Administració» després del tancament de l’equipament municipal a finals del 2019 

Guanyem Badalona emprèn accions legals contra el tancament de la biblioteca de Can Casacuberta

Cedida por Guanyem Badalona En Comú

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

Guanyem Badalona ha iniciat aquest dimecres 21 de setembre accions legals contra el tancament de la biblioteca de Can Casacuberta. El grup municipalista ha obert la via legal al formular un requeriment, previ a la interposició d’un recurs contenciós administratiu, per la «inactivitat de l’Administració» al tancament de la biblioteca municipal.

El requeriment arriba pocs dies després que la plataforma Can Casacuberta Oberta organitzés una manifestació per reclamar l’obertura de l’equipament, protesta que es va produir després de 1.000 dies de la biblioteca tancada.

Així, una vegada passin tres mesos, si Can Casacuberta no ha reobert, Guanyem Badalona podrà decidir si activa el contenciós administratiu.

Les dates coincideixen, aproximadament, amb el compromís de l’actual Govern local, que ha reiterat que la biblioteca tornarà a funcionar abans que acabi l’any.

Més de dos anys tancada

En un comunicat, l’organització municipalista denuncia que els veïns de Badalona (Barcelonès) no han pogut comptar durant més de dos anys amb un servei públic que «aquest consistori té obligació de prestar».

Una situació, segueix el text emès per Guanyem, que «s’ha vist agreujada per falta de voluntat manifesta d’aquest equip de govern de revertir la situació soferta» a l’equipament cultural.

Tot això, segons Guanyem Badalona, «incompleix diverses normes i lleis que regulen l’Administració Local i d’aquí que en aplicació de la Llei de la Jurisdicció Contenciós Administrativa».

«Prioritat màxima» del Govern local

«Prioritat màxima» del Govern local

La manifestació de dijous passat per reclamar la reobertura de Can Casacuberta va coincidir també amb una audiència pública del Govern de Badalona per explicar als veïns l’estat de les obres de l’espai i que l’executiu municipal ha habilitat el Centre Cultural El Carme per oferir «alguns dels serveis bibliotecaris alternatius» mentre duren les obres.

«Can Casacuberta és una prioritat màxima per a aquest Govern i valorem positivament els avenços en els projectes de millora, l’obertura del nou espai alternatiu en el Centre Cultural El Carme i la recuperació dels dissabtes al matí a la resta de biblioteques», va defensar en l’audiència pública la regidora de Cultura i Mobilitat de Badalona, Anna Lara.

Notícies relacionades

La regidora de Cultura va explicar també aquest dijous que les obres de substitució de la climatització, de la biblioteca Can Casacuberta, un dels principals esculls per reobrir l’equipament, estan «en fase final d’execució» i que pròximament s’iniciaran les reparacions de la coberta de zinc i altres actuacions d’adaptació a la normativa de seguretat.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona