Contra violències masclistes i LGTBI

El punt lila de la festa major d’agost de Badalona va atendre 650 persones en dues nits

  • El servei en el punt violeta durant les nits de la festa major es va desenvolupar amb normalitat i sense incidències greus

  • S’hi van atendre diversos avisos per part de noies joves, de menys de 20 anys, que alertaven de «fregaments» a la zona de ball o a les cues dels lavabos

El punt lila de la festa major d’agost de Badalona va atendre 650 persones en dues nits

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
EFE

El punt lila de la Festa Major d’agost de Badalona (el Barcelonès) operatiu durant els dies 14 i 15 d’agost va atendre un total de 650 persones en la tasca de prevenció i lluita contra l’abús i les agressions sexuals, masclistes i LGBTI-fòbiques.

Segons ha informat l’Ajuntament de Badalona a través d’un comunicat, el servei en el punt violeta durant les nits de la festa major es va desenvolupar amb normalitat i sense incidències greus.

L’afluència va ser molt elevada, ja que va generar molt interès pel seu material de sensibilització –com poden ser xapes, polseres o pòsters–, i com a espai d’informació sobre com s’havia d’actuar en cas de detectar escenaris d’assetjament o abús. A més, durant les nits del 14 i el 15 d’agost es van atendre diversos avisos per part de noies joves, de menys de 20 anys, que alertaven de «fregaments» a la zona de ball o a les cues dels lavabos.

En la majoria d’ocasions es tractava d’homes que estaven sols, de més de 30 anys, que aprofitaven les aglomeracions de gent i, en aquests casos, els agents del punt violeta van mirar de localitzar-vos i expulsar-los de la festa.

Notícies relacionades

«L’objectiu és donar seguretat i tranquil·litat a totes les persones que volen disfrutar de les festes», ha defensat la regidora d’Educació, Feminismes, LGBTIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, que ha destacat la importància d’aquests espais.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona