Foc

Dos menors ferits en estat crític al precipitar-se d’un edifici a Badalona per salvar-se d’un incendi

  • Un d’ells ha sigut traslladat a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i l’altre, a la Vall d’Hebron

  • Un tercer jove ferit, aquest menys greu, ha sigut traslladat a l’Hospital Municipal de Badalona.

Dos menors ferits en estat crític al precipitar-se d’un edifici a Badalona per salvar-se d’un incendi

ZOWY VOETEN

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

Dos menors, de 13 i 15 anys respectivament, han resultat ferits en estat crític després de precipitar-se del cinquè pis d’un edifici a Badalona (Barcelonès) per salvar-se les flames d’un incendi que s’ha originat al pis on viuen, ubicat al carrer Quevedo, número 23, al barri de la Salut.

Fonts municipals han traslladat aquest diari que els dos nois han sigut traslladats a l’hospital: un a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), de Badalona, i l’altre, a la Vall d’Hebron. A més, un tercer jove ferit, aquest menys greu, ha sigut traslladat a l’Hospital Municipal de Badalona.

Els Bombers de la Generalitat expliquen que han rebut l’avís a les 9.26 h i que s’han desplaçat fins a la vivenda amb un total de vuit dotacions. Asseguren també que el foc ja ha quedat extingit. D’aquesta manera, els veïns de l’immoble han pogut tornar a recollir les pertinences durant aquest migdia.

Fonts municipals assenyalen a aquest diari que al pis hi conviuen una dona, els seus dos fills –els que han resultat ferits greus– i un cosí d’ells de 18 anys –el menys greu i que no ha arribat a llançar-se–. La mare estava treballant en el moment que s’ha originat el foc, les raons del qual encara es desconeixen. Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir què ha passat.

Les mateixes fonts expliquen que la família té el pis en propietat des de fa dos anys, que està «integrada al barri» i que els quatre inquilins estan empadronats a la vivenda. Així, des del consistori apunten que la família havia rebut assistència dels Serveis Socials «puntualment» i «ja fa temps».

La família, destrossada

Al lloc dels fets s’hi han desplaçat l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i altres representants municipals. El mateix Guijarro ha assenyalat en declaracions a la premsa que ha pogut parlar amb el ferit major d’edat i que aquest li ha comentat que els seus cosins eren a l’habitació de la mare i que quan ell ha sigut conscient de la situació «tot ja estava ple de fum».

L’alcalde, que ha mostrat la seva preocupació per l’evolució dels dos adolescents crítics, ha detallat que els progenitors de les víctimes s’han personat al lloc del succés quan han conegut la notícia, destrossats i preocupats pel greu estat de salut dels seus fills.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha manifestat via xarxes socials que es troba «compungit» per l’incendi de Badalona i que està «molt pendent de l’evolució dels dos menors». «Agraeixo la tasca dels serveis d’emergència per l’extinció de l’incendi i l’atenció a les víctimes», ha afegit Aragonès.

Estructura en «perfectes condicions»

El cap de territorial dels Bombers de la Generalitat, Pep Colàs, ha explicat que a l’arribar al lloc dels fets han observat com les flames sortien per la finestra. Tot i que han pogut extingir l’incendi ràpidament, Colàs ha apuntat que es tractava d’un foc «intens». Colàs ha explicat que, quan han arribat els primers vehicles del cos d’emergències, una primera persona «s’ha precipitat».

Al cap de pocs minuts, segons ha explicat Colàs, «quan l’autoescala ja estava emplaçant-se per al rescat d’una persona que encara continuava a dalt, aquesta s’ha llançat».

Notícies relacionades

Quant a l’estructura de l’edifici, Colàs ha explicat que es troba en «perfectes condicions» i que els veïns hi podran tornar «sense problema» al llarg d’aquesta tarda.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona