Parir com a casa

El centre de naixements de l’Hospital Can Ruti de Badalona atén 233 parts el seu primer any

  • Una de cada tres dones va haver de ser traslladada a la sala de parts convencional

El centre de naixements de l’Hospital Can Ruti de Badalona atén 233 parts el seu primer any

ACN / Àlex Recolons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El centre de naixements de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelonès), conegut com Can Ruti, ha atès 233 parts el seu primer any de funcionament, ha anunciat aquest dijous en un comunicat. L’espai d’atenció al part natural «similar a un domicili» ha registrat un 70% de parts naturals, un 91% de parts vaginals, un 7% d’instrumentats i un 9,4% de cesàries.

S’ha hagut de practicar episiotomia en el 7% dels parts (13% en les mares primerenques) i una de cada tres dones ha hagut de ser traslladada a la sala de parts convencional,, i l’hospital ha celebrat que s’han «anat millorant els índexs de baix intervencionisme».

Can Ruti va posar en marxa aquest espai, anomenat Casa Laietana, per atendre els parts naturals en condicions similars a les d’un domicili, però amb la seguretat de trobar-se en un centre sanitari.

Notícies relacionades

Les instal·lacions del centre busquen assemblar-se el màxim possible a una llar i inclouen dues habitacions amb bany; una banyera de parts i dutxa àmplia; un llit doble per descansar o utilitzar durant el part o postpart; nevera, microones i alguns estris de cuina; estoretes i pilotes; un espai de barres de subjecció i mobles de diferents altures per promoure la mobilitat.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona