Estafes

Detinguts dos adults que obligaven dos menors de Badalona a comprar amb bitllets falsos

  • Els investigats, que han quedat en llibertat amb càrrecs, compraven els bitllets en una plataforma d’internet

Detinguts dos adults que obligaven dos menors de Badalona a comprar amb bitllets falsos

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
EFE

Una dona i el pare de dos menors de Badalona (Barcelonès) han sigut detinguts com a inductors que els nens fessin compres amb bitllets falsos, amb la qual cosa aconseguien introduir-los en el circuit de l’economia, i a la parella, en el moment de l’arrest, se li van intervenir 41.000 euros en moneda falsificada. Els treballs per aquest cas, pel qual s’investiga també la mare dels menors, la van iniciar agents de la Unitat Central de Falsificació de Moneda el maig de 2022 al detectar-se la circulació d’una gran quantitat de bitllets falsos de 20 i 50 euros que presentaven elements comuns de falsificació, segons un comunicat emès aquest dissabte pels Mossos d’Esquadra.

Els investigats formaven part d’una família amb domicili a Badalona i adquirien els bitllets falsos en una plataforma d’internet. Un cop rebien els bitllets, els modificaven afegint-hi falsos hologrames i altres elements per fer que semblessin legals. Els Mossos expliquen que els bitllets tenien unes característiques molt concretes, ja que tots començaven amb la mateixa numeració de sèrie i eliminaven les impressions que porten els bitllets d’attrezzo, que indiquen que es tracta d’una moneda no legal. També afegien una cinta transparent a l’holograma imprès per donar-li una aparença real.

Quan tenien els bitllets preparats, una dona amb domicili a Rubí (Vallès Occidental) recollia els menors i els portava cada dia a realitzar compres amb els bitllets falsos per tot el territori català.

A partir de les denúncies presentades, els policies van aconseguir identificar la dona que acompanyava els menors i van comprovar que cada dia recollia els nens quan acabaven la seva jornada escolar i anava amb ells per diferents punts de Catalunya per fer compres en comerços i establiments de restauració fins passada la mitjanit.

La dona i els nens van introduir els bitllets falsos en comerços de Badalona, el Masnou, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Terrassa, Esplugues, l’Ampolla, Lliçà de Munt, Vilafranca de Penedès, el Bruc, Granollers, Montblanc, Solivella, Sant Vicenç del Horts i Tarragona.

Llibertat amb càrrecs

Els dos menors, per fer les compres, es tapaven part del rostre amb mascareta. Les mascaretes i la falta d’antecedents policials van dificultar que les víctimes poguessin identificar-los. La policia, a més d’evitar més fets delictius i l’explotació i inducció a la delinqüència dels menors, va posar els nens a disposició de la Fiscalia de Menors i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Els agents, un cop identificats tots els membres del clan familiar, van detenir el pare dels menors i la dona que els acompanyava a introduir bitllets.

Notícies relacionades

El 17 de juny, la policia va realitzar diverses entrades i registres als domicilis dels detinguts a Rubí i Badalona, on van intervenir més de 41.000 euros falsos en bitllets de 20, 50 i 100 euros, així com eines per manipular-los. La mare dels menors va ser denunciada, ja que tenia a càrrec seu quatre fills més, dos dels quals tenen menys de sis anys. L’home i la dona detinguts van quedar a llibertat amb càrrecs un cop van passar a disposició judicial.

Llegeix totes les notícies de Badalona i Rubí a EL PERIÓDICO Badalona i a EL PERIÓDICO Rubí