Calor inusual

Badalona avança la temporada d’estiu per l’alta afluència a les platges aquest cap de setmana

  • ¿Quan acaba l’onada insòlita de calor a Espanya?

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Badalona proposa avançar la temporada d’estiu, que comença oficialment d’aquí a quinze dies, després que les seves platges hagin congregat 10.000 persones aquest cap de setmana atretes per les temperatures altes.

«A la majoria de ciutats de costa del Maresme la temporada comença el 5 de juny, però està ben clar que les temperatures estan fent que l’afluència sigui gran. De cara a pròxims anys, s’hauria d’avançar a la tercera setmana de maig», ha proposat l’alcalde de la ciutat, Rubén Guijarro.

Davant la previsió d’alta afluència al litoral badaloní, l’Ajuntament va decidir situar un servei de socorristes més reduït de l’habitual per garantir la seguretat. «No hi ha hagut incidents. Els serveis extraordinaris han funcionat bé», ha celebrat.

Notícies relacionades

Així doncs, aquest cap de setmana la ciutat ha preparat un dispositiu especial de vigilància de socorristes davant l’onada de calor inusual, amb quatre vigilants i una embarcació. Es tracta d’un número molt inferior al de la temporada oficial, quan hi ha 30 socorristes.

«És un dispositiu reactiu i no preventiu», ha explicat el regidor de l’Àmbit de Protecció Social a les Persones i Impuls Comercial, David Torrents. De cara al cap de setmana que ve, el consistori tornarà a repetir l’operatiu si l’onada de calor continua.