Gairebé 40 anys després

Badalona serà la seu de la Copa del Rei de bàsquet el 2023

El trofeu no recalava a la gran ciutat catalana des de la temporada 1984-85, en la seva 49a edició

Badalona serà la seu de la Copa del Rei de bàsquet el 2023
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Badalona serà la seu de la pròxima edició de la Copa del Rei de bàsquet, després de l’acord assolit entre l’ajuntament, que s’havia bolcat en la candidatura, i l’ACB. La competició es disputarà al Palau Municipal d’Esports entre els dies 16 i 19 de febrer del 2023, l’escenari on el Club Joventut Badalona (‘la Penya’) disputa els seus partits.

El Palau d’Esports, amb una capacitat per a més de 12.000 espectadors, ha acollit moments històrics de l’esport, entre els quals destaca la disputa del torneig de bàsquet dels Jocs Olímpics de 1992.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha afirmat que avui «és un dia històric per a Badalona, ja que s’ha aconseguit fer realitat una reivindicació de dècades i es compleix un somni». «Badalona es mereix la Copa del Rei com ningú i serem els millors amfitrions. Aquesta és la Badalona en positiu en què creiem, la Badalona imparable que il·lusiona», ha afegit.

40 anys després

Serà la segona vegada que la Copa del Rei viatja a Badalona. L’anterior ocasió va ser durant la temporada 1984-1985. Llavors es va disputar al Pavelló d’Ausiàs March.

Notícies relacionades

Trenta-vuit anys després, segons explica l’Ajuntament de Badalona en un comunicat, «la Copa del Rei tornarà a la ciutat bressol del bàsquet, una ciutat on es respira bàsquet i que continua funcionant com a font inesgotable de talent bàsquet, tant de jugadors com d’entrenadors».

El Club Joventut Badalona exercirà com a club amfitrió a la Copa del Rei del 2023. L’acompanyaran els set equips més ben classificats al final de la primera volta de la Lliga Endesa 2022-2023.Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona

Temes:

Ajuntaments