Festa Major local

La Festa Major de Badalona torna a la normalitat després de la pandèmia

Unes 100.000 persones van tornar a disfrutar d’una nit de celebració als carrers de la ciutat

2
Es llegeix en minuts
ACN

Tres anys després que ho fes per última vegada, concretament el 10 de maig de 2019, el dimoni de Badalona (Barcelonès) va tornar a cremar aquest dimarts 10 de maig a la ciutat catalana, en el marc de la tradicional Cremada del Dimoni de la Nit de Sant Anastasi, copatró del municipi.

Les flames van devorar el ninot, que des de principis de mes estava instal·lat a la platja dels Pescadors, denunciant la cobdícia i l’augment del preu de la llum.

La figura, creada per la jove badalonina Montserrat Silvestre, va cremar abans de donar pas a una nit de festa molt esperada pels veïns de Badalona, amb el Ball del Micaco i els Concerts de Festes. En total, unes 100.000 persones van tornar a disfrutar d’una nit de festa major al carrer.

«La gent està molt entregada. Hi havia moltes ganes de festa a la ciutat i de recuperar la normalitat», va exclamar l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro. L’alcalde va considerar «tot un èxit» la tornada de la Festa Major en el seu format habitual, tant per la resposta massiva de la ciutadania com per l’absència, per ara, d’incidents.

La «nau capitana» de la festa

Ja abans d’arribar al punt àlgid de la nit, els badalonins van començar a viure la seva festa major amb el repic de campanes a l’església de Santa Maria i els actes litúrgics de la plaça de la Vila, que va portar els badalonins fins al passeig de la Rambla per seguir la Crema del Dimoni, l’acte més esperat.

L’alcalde Guijarro ho va definir com la «nau capitana» de la festa major badalonina: «És el més emblemàtic, que ens diferencia», va reiterar. L’alcalde va celebrar que la ciutadania s’aboqués de nou, després de tres anys, a disfrutar de les festes locals. Es calcula que més de 50.000 persones s’han concentrat entre la Rambla i la platja.

Notícies relacionades

L’arribada dels grups, el bestiari i les figures van ser el preludi per a tots aquells que esperaven sopant al costat del mar. Després de les flames, va ser el torn de la música i la festa, i la Principal de la Bisbal a la plaça de la Plana i els Concerts de Festes van fer les delícies del públic. La cantautora local Naia González i els populars Fangoria i els Roba Estesa van ser els reclams musicals de la Nit de Sant Anastasi 2022 a Badalona.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO