Llibres i roses

Així serà el Sant Jordi 2022 a Badalona: firmes d’autors i altres actes

  • La ciutat va començar a celebrar la diada aquest dijous, 21 d’abril, amb l’inici de la XLII Fira del Llibre

  • La X Fira de Sant Jordi s’instal·larà el 23 d’abril a la plaça de la Vila, al carrer de Francesc Layret i al passeig de la Salut

Així serà el Sant Jordi 2022 a Badalona: firmes d’autors i altres actes

Ayuntamiento de Badalona

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Badalona (Barcelonès) es va avançar a la diada i va començar a celebrar Sant Jordi aquest dijous, 21 d’abril, amb l’inici de la XLII Fira del Llibre, que s’ha instal·lat a la plaça de Pompeu Fabra fins al 23 d’abril i en la qual participen una desena de llibreries de la ciutat i l’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli.

Per la seva banda, la X Fira de Sant Jordi tindrà lloc dissabte, 23 d’abril, a la plaça de la Vila i al carrer de Francesc Layret, al barri del Centre, i al passeig de la Salut, amb «una mostra d’entitats i d’activitats dirigides a tots els públics amb els símbols tradicionals del dia». El mateix dia 23, a les 19.30 hores, es farandos concerts per convidar la ciutadania a sortir al carrer i impulsar el comerç i la restauració local, que encara pateixen les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia de la covid. Així, els artistes que s’encarregaran d’amenitzar la jornada seran David Ros i Alterlatina, que actuaran a la plaça de la Vila i al passeig de la Salut, respectivament.

A la XLII Fira del Llibre hi seran presents les llibreries Abacus, Carlos, Crapze, Fènix, Frikiplanet, Lagaia Books, Mitja Mosca, Saltamartí, Smile Books, Somnia i l’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli en horari de 9 a 21 hores. Els dies 21 i 22 d’abril hi haurà una carpa de firmes destinada als autors i autores proposats per les llibreries. El dia 23 d’abril s’instal·larà també la Carpa de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona que, des de les 10.30 i fins a les 19 hores, oferirà activitats per als més petits com narració de contes, tallers i titelles.

Firmes d’autors

Badalona ha concentrat el gruix de la firma d’autors en les jornades prèvies a Sant Jordi. Per exemple, l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) ha decidit celebrar Sant Jordi aquest divendres, dia 22, amb una taula d’escriptors del centre i també amb el repartiment de punts de llibre per a pacients. Segons ha informat el centre a través d’un comunicat, l’objectiu és recuperar «l’esperit d’obrir el centre a la literatura, les roses i la solidaritat» amb activitats diverses vinculades a la festivitat.

De les 10 a les 14 hores d’aquest divendres, professionals del Campus de Can Ruti amb vocació literària han firmat els seus llibres al vestíbul principal del centre, com Oriol Mitjà, Laura Marín, Ester Esteller o Pedro Luis Fernández. A més, hi haurà un expositor especial per a la venda de Les Bates Blanques i Contes Solidaris, dos llibres que destinen els seus beneficis a projectes d’Amics de Can Ruti, que també instal·laran una parada dissabte, dia 23, al passeig de la Salut de Badalona.

Durant la tarda d’aquest 22 d’abril, encara hi ha previstes diverses firmes d’autors a la ciutat. Entre les 17 i les 18 hores, a la carpa de firmes de la plaça de Pompeu Fabra, hi haurà: Jordi Fenosa i Jordi Sunyé, Jordi Cervera i Núria Coll, Cristina Benítez, Toni Cotet, Pedro Hache, Bea Ruiz, Albert Gamundi i Jesús Hontoria.

En la mateixa ubicació, de les 18 a les 19 hores, hi haurà: Gabriel Marat, Núria Bendicho, Jordi Balaguer, Joan Perera, Jep Graupera, Marisa Béjar i José M. Vara. Finalment, de les 19 a les 20 hores, els assistents podran veure: Roser Lorite, Toni Rojas, René Pérez, Jesús Vera, Ricard Pérez Braña, Francesc Pujol, Marco A. López i Cristina Cortés.

Algunes llibreries de Badalona mantindran programades firmes d’autors també per a aquest 23 d’abril. És el cas d’Abacus, que a la seva botiga del Centre Comercial Màgic mantindrà firmes d’autors durant la diada. En concret, els interessats hi podran trobar: Sandra Perales (de les 12 a les 13 hores), Jordi Balaguer i Antonio Trasmonte (tots dos de les 18 a les 19 hores).

Sant Jordi a Sant Roc i Jocs Florals escolars 2022

Els serveis educatius de Badalona del Departament d’Educació, la Taula d’Oci i Joves Badalona Sud i la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, amb la col·laboració de diversos centres escolars, han organitzat a Sant Roc una sèrie d’activitats amb motiu del dia de Sant Jordi. Entre aquestes iniciatives, es troben les parades de llibres a la plaça de Sant Elies, que funcionarà de 9 a 13 hores. Per als alumnes de P3, P4 i P5 d’educació infantil s’ha programat una visita a la biblioteca de Sant Roc, amb narració de contes, tallers de titelles i de punts de llibres.

Així, per als alumnes de 5è i 6è de primària, de l’ESO, batxillerat i PFI adaptat s’ha programat una entrevista amb l’autor Adrià Aguacil, guanyador del Premi Ciutat de Badalona de novel·la juvenil 2020 sobre la seva obra La botiga de vidres i l’entrega de premis Jocs Florals 2022. Des de l’Ajuntament expliquen que aquest esdeveniment es retransmetrà en streaming des de la Biblioteca Sant Roc.

Finalment, per als alumnes de 1r a 4t de primària, es realitzarà una entrega dels premis Jocs Florals 2022 també a la plaça de Sant Elies, a les 11 hores, i es portarà a terme un espectacle amb el grup Pentina el gat.

Sant Jordi a Llefià i Bufalà

El divendres 22 d’abril a la Biblioteca municipal Llefià-Xavier Soto, a partir de les 18 hores tindrà lloc l’espectacle Màgia entre llibres, a càrrec d’Enric Magoo.

Notícies relacionades

Per la seva banda, organitzat per l’Associació de Veïns de Bufalà, el dissabte 23 d’abril, entre les 11 i les 14 hores, davant el parc de Can Barriga (avinguda de Martí Pujol) tindran lloc diverses activitats i tallers familiars.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO