Política municipal

PSC i Guanyem desencallen el pressupost de Badalona amb més inversió social

  • Les bases dels anticapitalistes ja han ratificat l’acord amb l’executiu de coalició badaloní

  • Guijarro evitarà així haver de sotmetre’s a una qüestió de confiança perquè els comptes municipals prosperin

PSC i Guanyem desencallen el pressupost de Badalona amb més inversió social

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
EFE
El Periódico

El govern de Badalona que capitaneja el socialista Rubén Guijarro ha arribat a un pacte amb Guanyem Badalona en Comú per incrementar la inversió social del consistori i desencallar així el pressupost municipal de Badalona (Barcelonès) del 2022. Fonts municipals han explicat a Efe que les bases de Guanyem ja han ratificat l’acord amb l’executiu de coalició que integren PSC, ERC, En Comú Podem i Junts.

L’acord, els detalls del qual es revelaran el pròxim dilluns en roda de premsa, implica més fons en àmbits com l’educació i la vivenda social. Malgrat que des del govern municipal aplaudeixen l’actitud propositiva que ha mostrat Guanyem en les últimes setmanes, la formació anticapitalista seguirà a l’oposició badalonina al costat del PP. A principis d’any, poc després que el govern local anunciés que presentaria el pressupost, Guanyem Badalona En Comú afirmava no recolzaria els comptes de l’executiu de Guijarro si Guanyem no entrava també a formar part del govern de Badalona.

PSC, Guanyem, ERC, En Comú Podem i Junts es van aliar el mes de novembre passat per desallotjar el popular Xavier García Albiol de l’alcaldia, després que aparegués vinculat a una societat a Belize en el marc de la investigació dels Papers de Pandora.

S’evita la qüestió de confiança

Ja en aquell moment es van fer patents les discrepàncies entre els grups que integren el govern municipal i els anticapitalistes, que es van quedar a l’oposició. Aquesta tensió va arribar a la seva cota màxima el mes de febrer passat, quan Guanyem va tombar els comptes municipals per al 2022 perquè consideraven que eren «irreals».

Notícies relacionades

En aquell moment, es parlava la possibilitat que l’alcalde de Badalona se sotmetés a una qüestió de confiança per tirar endavant els comptes, un extrem que ja no es produirà gràcies a l’acord firmat aquest divendres.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO