Política municipal

L’oposició tomba el pressupost de l’Ajuntament de Badalona

  • Guijarro deixa la qüestió de confiança com a última opció i intentarà «esgotar el diàleg» per tornar a votar els comptes

L’oposició tomba el pressupost de l’Ajuntament de Badalona

ACN / Jordi Pujolar

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PP i Guanyem Badalona van votar en contra del pressupost municipal que presentava aquest dimarts en el ple el govern municipal del PSC, ERC, En Comú Podem i Junts. Els grups de l’oposició van retreure al govern intentar aprovar els comptes del 2022 sense haver-los volgut negociar. Per la seva banda, l’alcalde de Badalona (Barcelonès), Rubén Guijarro, els va demanar fins a última hora una abstenció: «Donem-nos 30 dies més fins a l’aprovació definitiva. I si no és possible, no és possible. És l’oportunitat que necessita Badalona», va demanar sense èxit l’alcalde socialista.

Fonts municipals han explicat a l’ACN que la intenció ara és «esgotar totes les vies de diàleg» per, si és necessari, tornar a portar el pressupost al ple i deixar la qüestió de confiança com a última opció. Després de prop d’una hora de debat, el pressupost de l’Ajuntament de Badalona no es va aprovar, tal com estava previst. L’oposició hi va votar en contra retraient l’actitud de Guijarro, a qui van demanar que evités portar els comptes a votació. Des de Guanyem li van reclamar que retirés el punt per reprendre la negociació.

La portaveu de la formació municipalista, Nora San Sebastián, va afirmar que deixar el punt sobre la taula hagués sigut un «acte de responsabilitat» davant l’«acte de fe» que demanava el líder socialista perquè els grups de l’oposició permetessin la tramitació dels comptes. «Hi ha un govern en minoria que no té voluntat de negociar», es va lamentar San Sebastián.

En aquesta mateixa línia es va expressar el regidor popular, Juan Fernández, que va demanar al govern municipal que separés la votació del pressupost ordinari de la del pressupost d’inversions. En el cas de les inversions, Fernández va asseverar que el PP les hauria recolzat. Fernández va lamentar que el govern municipal faci «el contrari del que deia que faria» i actuï «despòticament com si tinguessin majoria». El regidor del PP va dir que les formes del govern que lidera el PSC no són les adequades i li va retreure que intenti aprovar uns comptes sense haver-los consensuat amb cap altra formació política.

Reprendre les converses

Per la seva banda, l’alcalde de Badalona es va mostrar «sorprès» per la «falta de carinyo» de l’oposició cap a Badalona i va avisar que sense un pressupost no serà possible «presentar batalla» a la crisi provocada per la covid. «No estan a l’altura del que demanen els veïns», va etzibar l’alcalde.

Notícies relacionades

No obstant, la presentació d’una qüestió de confiança per aprovar els comptes, com han explicat des del govern municipal en els últims dies, no és ara l’opció prioritària per a Guijarro. Fonts del govern municipal detallen que la intenció és poder aprovar el pressupost per la via ordinària i per això s’intentarà de nou reprendre les converses. No s’ha fixat, per ara, cap calendari ni dates límit.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO