Nascuda després de la covid

La Unitat de l’Olfacte de Can Ruti atén més d’un centenar de pacients des de la seva posada en marxa

  • Dona servei a veïns de tot l’Àrea la Metropolitana Nord amb hipòsmia, que implica disminució de l’olfacte, i anòsmia, la pèrdua total d’aquest sentit

La Unitat de l’Olfacte de Can Ruti atén més d’un centenar de pacients des de la seva posada en marxa

Can Ruti

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) compta des del maig del 2021 amb una unitat especialitzada en la valoració, diagnòstic i maneig de les alteracions de l’olfacte i del gust. La Unitat de l’Olfacte del centre hospitalari de Badalona (Barcelonès) atén a pacients de tot l’Àrea la Metropolitana Nord amb hipòsmia (disminució de l’olfacte) i anòsmia (pèrdua total de l’olfacte), tant si és com a conseqüència de la covid-19 com per altres patologies nasals, com els pòlips i les rinitis.

La Unitat de l’Olfacte està formada per dos professionals del Servei d’Otorrinolaringologia, Laura Pardo i Paula Cruz, metges especialitzades en rinologia i, actualment, ja fa el seguiment de més d’un centenar de pacients.

Notícies relacionades

«La Unitat de l’Olfacte va néixer com a resposta a l’augment de la patologia olfactòria arran de la covid-19», explica Laura Pardo. «Quan arriben els pacients a la consulta, els fem, abans que res, una exploració física, que consisteix en una endoscòpia nasal, una olfactometria i una gustometria. Amb el diagnòstic ja fet, orientem el tractament, que consisteix en rehabilitació olfactòria, un entrenament que els pacients realitzen tots els dies des de casa», afegeix per la seva banda Paula Cruz.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO