Transformació urbana

Llum verda per elevar les vies de tren i construir el canal del Gorg al port de Badalona

  • Adif i l’Ajuntament de Badalona firmaran un conveni en el primer trimestre d’aquest any per construir un pont ferroviari

Llum verda per elevar les vies de tren i construir el canal del Gorg al port de Badalona

Ayuntamiento de Badalona

2
Es llegeix en minuts
EFE

Adif i l’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) firmaran un conveni en el primer trimestre d’aquest any per construir un pont ferroviari, de manera que s’elevaran unes vies que ara passen arran de terra i podrà així construir-se el canal del port d’aquesta localitat, un projecte que fa 20 anys que està sobre la taula.

Així ho van anunciar aquest dilluns la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, a qui van acompanyar la nova delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, en la que ha sigut la seva primera visita oficial des que va assumir el càrrec, i el gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz.

Guijarro va celebrar l’«acord històric» aconseguit per govern municipal i ministeri, necessari per poder completar unes obres que tindran un cost total d’uns 12 milions d’euros, segons fonts municipals. El canal o viaducte del Gorg haurà de passar per on ara hi ha unes vies de tren, que impossibiliten completar les obres en marxa, uns treballs que es preveu que finalitzin a l’estiu del 2024, segons va informar la ministra.

Licitats els primers 250 metres

Precisament la setmana passada, l’empresa pública Marina Badalona va licitar els treballs d’adequació dels primers 250 metres del canal, amb un pressupost de 2,6 milions d’euros i un termini d’execució de nou mesos. Així, amb la firma del conveni amb Adif per a aquest pont ferroviari, el Govern central ja haurà fet els «deures», en paraules de Guijarro, i tocarà al consistori badaloní aportar 3,8 milions més per completar l’obra.

Per això, Guijarro va demanar «altura de mires» a l’oposició i li va demanar avalar els comptes que presentarà el seu equip de govern, que contemplen aquests 3,8 milions d’inversió al port. Amb tot, va celebrar el «treball i bona entesa» entre govern municipal i Executiu central, cosa que provoca que Badalona «deixa d’estar aïllada» i «torna a prendre el lideratge d’abans».

Notícies relacionades

El canal del port, va augurar l’alcalde, facilitarà una bona connexió amb el futur entorn de les Tres Xemeneies i generarà «un bon entorn» per als veïns del barri del Gorg. Sánchez també va reivindicar que Badalona «es torna a situar al mapa» i va aplaudir que «segueixi transformant-se», mentre va assegurar que, amb la construcció del canal del port, la ciutat comptarà amb «una nova centralitat».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO