Reduït després d’un aldarull

El director de Mossos defensa que es va seguir el protocol en l’ús de la tàser a Badalona

  • Pere Ferrer diu que haurà de ser l’autòpsia la que determini les causes de la mort, i afegeix que el cos policial «sempre està obert a revisions»

El director de Mossos defensa que es va seguir el protocol en l’ús de la tàser a Badalona

ACN / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
ACN
El Periódico

El director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha assegurat aquest dijous 2 de desembre que es va seguir i va complir correctament el protocol per l’ús de pistoles tàser en la reducció d’un home a Badalona (Barcelonès) divendres passat, que va acabar morint. En declaracions a TV-3, ha assegurat que la víctima estava conscient després que se’l reduís amb aquesta arma.

Ferrer ha defensat també que hi havia una unitat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), com marca el protocol, i que es va fer el trasllat a l’hospital tal com s’indica. El director de Mossos ha dit que haurà de ser l’autòpsia la que determini les causes de la mort.

Ferrer ha explicat que no era la primera vegada que els Mossos havien d’acudir al domicili d’aquesta família i que va ser la mare de la víctima la que va demanar ajuda. Ha detallat que es va intentar durant una «llarga estona» que l’home deposés l’actitud «violenta» i, al no ser així, es va acabar fent ús de la tàser. Així, ha apuntat que aquesta eina té l’aval del Parlament i que els agents que hi van acudir tenien la formació necessària.

Oberts a revisions

Al ser preguntat sobre què passaria si l’autòpsia veu relació entre el tàser i l’aturada cardíaca, Ferrer ha valorat que no es pot avançar el resultat de l’informe i que, en tot cas, l’actuació «es va ajustar» al que diu el protocol. En tot cas, va afirmar que el cos policial «sempre està obert a revisions».

Notícies relacionades

Les pistoles tàser estan permeses a Catalunya per ajudar en reduccions complexes d’una persona en cas que hi hagi risc per als agents, els mateixos afectats o terceres persones, i porten incorporats sistemes de gravació. Per la seva banda, l’associació Irídia ha exigit una investigació sobre la mort d’un home i ha demanat a la Conselleria d’Interior que revisi els seus protocols d’ús.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO