Pressupost de 17 milions

Albiol anuncia l’inici de les obres del canal del Gorg per a l’abril del 2022

  • El govern de Badalona afirma que l’acord amb Adif per traslladar les vies del tren «està gairebé a punt»

Albiol anuncia l’inici de les obres del canal del Gorg per a l’abril del 2022

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
ACN

Les esperades obres del canal del Gorg arrencaran l’abril del 2022, segons va anunciar aquest dilluns l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol: «Fem realitat un gran somni que tenim com a ciutat». El projecte compta amb un pressupost de 17 milions d’euros que s’executarà en dues fases.

La primera preveu la construcció de 280 metres de canal, des del carrer Progrés fins passat el carrer Indústria. La més costosa, no obstant, serà la segona, ja que és quan es preveu fer arribar el canal fins al port, i això implica el trasllat de les vies del tren. En aquest punt, el govern del PP a Badalona assegura que l’acord amb Adif «està gairebé a punt» i preveuen que la totalitat de les obres es pugui acabar a la primavera del 2024.

Segons el calendari anunciat aquest dilluns, el mes de desembre es preveu licitar les obres de la primera fase, cosa que permetria que les màquines comencessin a treballar durant el mes d’abril del 2022. Una vegada començades, es preveu que les obres tinguin una durada de set mesos i, per tant, els primers 280 metres de canal estarien finalitzats l’octubre de l’any vinent. De forma paral·lela, el govern treballa amb Adif per desencallar la part de l’obra més complexa.

En plena crisi

Notícies relacionades

En plena crisi per l’esclat dels ‘papers de Pandora’ i l’amenaça de moció de censura, Albiol va reivindicar l’obra del seu govern i va retreure a l’oposició la seva gestió durant els anys anteriors. «Des del 2014, quan es van executar les últimes obres a la zona, no s’havia fet res més per avançar en la construcció del canal», va etzibar.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO