Educació

CCOO exigeix que s’integri el Col·legi Boix de Badalona a la xarxa pública

  • El sindicat defensa que és primordial garantir el dret a l’educació de l’alumnat afectat i preservar tots els llocs de treball

CCOO exigeix que s’integri el Col·legi Boix de Badalona a la xarxa pública

GSV

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Federació d’Educació de CCOO denuncia el tancament del Col·legi Boix, al barri de Bufalà de Badalona (Barcelonès), i exigeix que s’activi el procediment per a la seva integració a la xarxa pública. El sindicat ha emès un comunicat en què defensa que és primordial garantir el dret a l’educació de l’alumnat afectat i preservar tots els llocs de treball, a més de considerar imprescindible aturar la desaparició de places escolars al barri de Bufalà de Badalona.

CCOO considera que la situació a què es veuen abocats alumnes, famílies i treballadors pel tancament del centre, tot i que Educació no ha ho ha acceptat, és d’«abandonament». L’escola va prendre la decisió de tancar després que el Departament d’Educació de la Generalitat els negués el concert de l’etapa infantil per falta d’alumnes.

La decisió d’Educació suma el Col·legi Boix, segons la direcció del centre en una «greu crisi econòmica» que els obliga a cessar amb la seva activitat. El tancament deixa 275 alumnes sense escola i des de CCOO consideren que el tancament agreuja el problema de dèficit de places escolars al barri de Bufalà, a més de 30 professionals de l’educació que perdran el seu lloc de treball.

Enviats a altres centres

Els alumnes seran distribuïts a altres centres de la ciutat el curs que ve, cosa que des del sindicat creuen que suposarà escolaritzar alumnat en centres que es trobaran lluny dels seus domicilis amb les consegüents despeses i dificultats per a les famílies.

L’organització opina que la integració del centre a la xarxa pública està totalment justificada per les necessitats d’escolarització de la zona educativa i especialment per a l’etapa d’ESO, en què consideren que hi ha un dèficit de places públiques a tot Catalunya.

Notícies relacionades

CCOO ha demanat en un comunicat a la titular del centre que sol·liciti la incorporació d’aquest a la xarxa de titularitat de la Generalitat.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO