Segon intent

Guanyem insta l’oposició de Badalona a pactar una moció de censura contra Albiol després de cancel·lar una obra de Joel Joan

  • La formació ha apel·lat així a ERC, el PSC, els comuns i JxCat, perquè construeixin una alternativa conjunta a l’executiu popular

2
Es llegeix en minuts
EFE

Guanyem Badalona en Comú ha instat la resta de forces de l’oposició a «aparcar les diferències» i pactar una moció de censura per fer fora el PPC, que lidera Xavier García Albiol, del govern municipal de Badalona (Barcelonès) després que cancel·lés una obra de Joel Joan per les «polèmiques» de l’actor.

La formació, que fins a les passades eleccions al Parlament liderava Dolors Sabater, cap de llista de la CUP el 14-F, ha apel·lat així a ERC, el PSC, els comuns i JxCat perquè construeixin una alternativa conjunta a l’executiu popular. En un comunicat, ha animat aquestes forces polítiques a «aparcar les diferències i construir una alternativa compartida de model de ciutat que, a curt termini, passaria per interrompre el govern del PP i fer un relleu a l’alcaldia a través d’una moció de censura».

Ho ha fet després que l’ajuntament cancel·lés l’obra El gran comediant, de Joel Joan, inicialment programada per a la temporada vinent al Teatre Zorrilla, pel «comportament públic del seu protagonista en els últims dies, incompatible amb la programació d’un teatre municipal», tal com va assenyalar a Twitter la regidora de Cultura, Educació i Joventut, Amanda Feria.

Per això, Guanyem ha exigit també la dimissió de la regidora, a qui acusen de «censurar» Joan a causa de la seva «adscripció política independentista, en un clima generalitzat de coacció ideològica imposada pel PP als ens municipals».

A més, han instat la resta de l’oposició a reprogramar l’espectacle «fent valer la seva majoria» al consell d’administració de Badalona Cultura, l’empresa municipal que gestiona els teatres de la ciutat.

Ja es va proposar al març

Es dona la circumstància que Sabater ja va animar a pactar una moció de censura contra Albiol el març passat, coincidint amb la seva renúncia a l’acta municipal per ser diputada al Parlament.

Notícies relacionades

En el seu comiat, Sabater va llançar aquesta proposta malgrat que la negativa de Guanyem a alternar l’alcaldia amb el PSC després dels comicis municipals va ser el principal motiu que va frustrar el pacte ‘in extremis’ al qual havia arribat l’oposició per evitar que el PPC tornés a l’executiu. Ja al març, tant el PSC com els comuns, ERC i JxCat no van descartar impulsar una moció de censura per desallotjar Albiol de l’alcaldia, però van negar llavors que existissin negociacions sòlides sobre aquesta qüestió.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO