Vetat

Badalona cancel·la una obra de Joel Joan per les «últimes polèmiques» de l’actor

  • El líder local d’ERC, Àlex Montornès, ha titllat el veto del govern d’Albiol de «molt greu» i li retreu que es valgui de criteris «polítics» i no «tècnics»

  • «La suspensió d’aquesta obra és conseqüència únicament i exclusivament del comportament públic del seu protagonista en els últims dies», ha rebatut la regidora de Cultura

Badalona cancel·la una obra de Joel Joan per les «últimes polèmiques» de l’actor

ACN / Laura Busquets

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès), liderat per Xavier García Albiol (PPC), ha decidit cancel·lar l’obra El gran comediant de Joel Joan, inicialment programada per a la temporada vinent, a causa de les «últimes polèmiques protagonitzades per l’actor a les xarxes socials». Així ho ha informat el consistori després que Joan provoqués controvèrsia, entre altres episodis, per denunciar que un bar de Barcelona servia la carta només en espanyol i protagonitzar un vídeo a les xarxes socials en el qual l’actor semblava ebri.

Fonts municipals s’han limitat a assenyalar la «polèmica» generada per Joan en els últims dies, si bé la regidora de Cultura, Educació i Joventut, Amanda Feria, ha replicat a Twitter les crítiques abocades per la secció local d’ERC, que havia acusat el Govern local de «demofòbic, sectari i autoritari».

«La suspensió d’aquesta obra és conseqüència únicament i exclusivament del comportament públic del seu protagonista en els últims dies, incompatible amb la programació d’un teatre municipal», ha rebatut Feria, després que el líder local d’ERC, Àlex Montornès, titllés el veto del PPC de «molt greu» i li retragués que es valgui de criteris «polítics» i no «tècnics».

Notícies relacionades

Joan, afí a l’independentisme, també ha sortit al pas i a la mateixa xarxa social ha indicat: «En el meu temps privat i lliure vaig fer un dinar amb amics i vaig beure com passa cada dia de vacances a tot arreu. ¿Em censureu perquè vaig fer un Instagram? ¿Però no és un país líder en llibertats i democràcia? ¿Què m’he perdut?».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO