50 anys al barri de Bufalà

Badalona obre una oficina per atendre els afectats pel possible tancament del Col·legi Boix

  • 275 alumnes s’han quedat en uns llimbs i es veurien obligats a buscar un centre alternatiu per estudiar-hi el curs vinent

Badalona obre una oficina per atendre els afectats pel possible tancament del Col·legi Boix

GSV

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) ha obert una oficina d’atenció especial a les famílies afectades pel tancament Col·legi Boix, en suspens després que el centre anunciés que no obrirà les seves portes al setembre i que la Generalitat rebutgés autoritzar aquesta decisió. La posada en marxa d’aquest servei ha sigut anunciada per l’alcalde, Xavier García Albiol (PPC), que ha enviat un missatge de «tranquil·litat» a les famílies i els ha promès que tenen la «garantia total i absoluta» que trobaran una plaça per als seus fills.

Segons Albiol, «l’Ajuntament i la Generalitat estan treballant conjuntament per trobar una solució a aquesta crisi escolar, que provoca molta angoixa les famílies», ja que «probablement l’escola no torni a obrir», una situació que ha qualificat d’«excepcional» al passar menys de dos mesos abans de l’inici del curs vinent lectiu.

Després de reunir-se amb els pares, Albiol també ha asseverat que miraran de trobar una solució que impliqui «el menor conflicte logístic per a les famílies», és a dir, que totes les places siguin a la ciutat de Badalona i sense separar germans: «Buscarem alternatives el més pròximes possibles».

Sense places al barri

Actualment, el barri de Bufalà, on hi ha el Col·legi Boix, no compta amb prou places per absorbir els 275 alumnes que es quedarien sense classe, per la qual cosa s’estan explorant diverses opcions, com ampliar noves línies o ràtios, mesures que s’anunciaran a principis de la setmana vinent.

L’escola va anunciar aquest dimecres 21 de juliol la necessitat de cessar la seva activitat educativa després de més de 50 anys, després que el Departament d’Educació hagi rebutjat el concert en Educació Infantil, el que deixa al centre amb «un greu problema de finançament» i el converteix en «econòmicament inviable».

Notícies relacionades

No obstant, la conselleria s’ha negat a autoritzar el tancament perquè el centre té aprovat el concert de tota la Primària i la Secundària i estan explorant si existeix la possibilitat d’acordar un «tancament progressiu».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO