Història i cultura

El Museu de Badalona incorpora dos nous jaciments de la Baetulo romana

  • Els dos espais passaran a formar part del museu gràcies a la firma d’un conveni entre el consistori i la propietat del solar

  • Els dos jaciments s’obriran al públic en un futur, tot i que l’ajuntament no n’ha precisat la data

El Museu de Badalona incorpora dos nous jaciments de la Baetulo romana

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Museu de Badalona (Barcelonès) incorporarà dos nous jaciments de la ciutat romana de Baetulo que permetran conèixer el taller de terrisseria més antic de l’esmentada urbs i descobrir com funcionava el subministrament d’aigua en l’època. Segons ha informat l’ajuntament, els dos espais passaran a formar part del museu gràcies a la firma d’un conveni entre el consistori i la propietat del solar en el qual es troben les ruïnes, ubicades al carrer d’en Pujol número 20, en un terreny conegut tradicionalment com l’Hort d’en Fluvià, al barri de Dalt de la Vila.

Segons el consistori, han estat treballant amb la propietat del solar, on s’edificarà una nova finca de vivendes, i amb l’empresa constructora per «vetllar pels elements patrimonials que es conserven» i han acordat la cessió dels dos espais.

El primer constarà d’un local en planta baixa de 275 metres quadrats, on es podrà visitar el taller de terrisseria excavat el 2006, el més antic conegut de Baetulo i l’únic localitzat dins de la zona urbana. El segon espai, de 350 metres quadrats, permetrà visitar, a través d’un únic accés, un aqüeducte del segle XVIII, així com un conducte d’aigües del segle I dC.

Notícies relacionades

Els dos jaciments s’obriran al públic en un futur, tot i que l’Ajuntament no n’ha precisat la data.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO