Famílies obreres

Associacions veïnals de Badalona s’oposen a la instal·lació d’un bingo al barri de Llefià

  • La plataforma Stop Cases d’Apostes a Llefià tem que la futura activitat de l’espai comporti «problemes d’addicció a les apostes i als jocs d’atzar»

  • Des del govern local recorden que va ser la Direcció General de Tributs i Joc, i no l’ajuntament, qui va concedir al gener l’autorització per a la instal·lació del bingo

Associacions veïnals de Badalona s’oposen a la instal·lació d’un bingo al barri de Llefià
3
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

Veïns del barri de Llefià de Badalona (Barcelonès) s’han organitzat per manifestar la seva oposició a la futura obertura d’un local d’un bingo a l’avinguda d’Alfons XIII, 364-366. Així, més d’una trentena d’associacions veïnals i culturals de tota la ciutat s’han adherit ja al manifest de la recentment creada plataforma Stop Cases d’Apostes a Llefià, que tem que la futura activitat del bingo comporti «conseqüències negatives» per als veïns d’aquest barri obrer.

Des de l’entitat diuen que les activitats relacionades amb les apostes i els jocs d’atzar «poden comportar problemes d’ordre públic seriosos, un augment dels problemes de convivència veïnal i molèsties i sorolls per als veïns que viuen a la mateixa comunitat del local». En aquesta mateixa línia es va expressar Galo Gómez, president de la comunitat de veïns adjacent al local, a BDN Televisió: «Si algú ve i té una mala tarda i ho vol pagar amb alguna cosa, ho farà amb la nostra porteria».

Des de la plataforma Stop Cases d’Apostes a Llefià recorden que el de Llefià és un barri obrer, de famílies vulnerables, i temen que aquestes famílies es puguin veure immerses «en una xacra associada amb l’addicció a les apostes i els jocs d’atzar». També assenyalen que el local on s’ubicarà la sala de bingo és prop d’un centre de salut mental. «És un barri on la gent ho està passant molt malament i això [l’obertura del bingo] generarà que la gent vulgui venir a jugar, als diners ràpids, però el que crearà és molt dolor», va manifestar Juan Ignacio Segura, portaveu de l’entitat, també en declaracions a la televisió local.

Així, les associacions signants reclamen a l’Ajuntament de Badalona una moratòria per «regular o prohibir aquests establiments, i davant la inseguretat, l’empobriment i la ludopatia que provoquen». Els diferents grups de l’oposició es van reunir ja la setmana passada amb els veïns afectats i s’han sumat a la petició de la moratòria.

La possible moratòria

Des del govern local recorden que va ser la Direcció General de Tributs i Joc, del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat, que és qui en té les competències, qui va concedir el 14 de gener l’autorització per a la instal·lació d’una sala de bingo. El tercer tinent d’alcaldia i regidor de Territori i Sostenibilitat a l’Ajuntament de Badalona, Daniel García, ha assenyalat que des del govern local no estan «ni a favor ni en contra» d’aplicar aquesta moratòria que «podem estudiar», però remarca que no tindria efectes retroactius i que, en el cas del bingo de Llefià, l’autorització de la Generalitat ja és vigent.

Al seu torn, l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha instat els partits de l’oposició amb responsabilitats de Govern a la Generalitat «que demanin un canvi en la legislació si es vol evitar la instal·lació de més establiments d’aquestes característiques».

Notícies relacionades

No obstant, des de Guanyem Badalona insisteixen que l’ajuntament «ha d’emetre almenys tres informes abans que la Generalitat concedeixi el permís d’obertura». Segons un document fet públic per l’ajuntament, l’empresa encarregada del bingo té temps fins al 14 de gener del 2022 per sol·licitar aquest permís d’obertura.

Més notícies de Badalona a l’edició local de EL PERIÓDICO