Pobresa energètica

Badalona posa el focus policial a 12 blocs de Sant Roc, on un 65% dels pisos tenen la llum punxada

  • Albiol assegura que a bona part d’aquestes vivendes, afectades per constants talls de subministraments, hi ha plantacions de marihuana

  • Des de Sant Roc Som Badalona lamenten que el govern local centri el conflicte en l’àmbit policial i no en el socioeconòmic

Badalona posa el focus policial a 12 blocs de Sant Roc, on un 65% dels pisos tenen la llum punxada
2
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i la 4a tinenta d’alcalde, Irene González, s’han reunit aquest dimecres 13 de gener amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per fer front a la problemàtica que des de fa setmanes viu el barri de Sant Roc en relació amb els talls de llum des de fa més d’un mes. Des del consistori assenyalen que la causa principal de les incidències són les sobrecàrregues per les incomptables connexions fraudulentes a la xarxa. Així, l’Ajuntament calcula que a 12 blocs del carrer Alfons XII hi ha prop d’un 65% de les vivendes amb la llum punxada.

En alguns casos, a més, l’excés de consum ve donat per l’existència de plantacions de marihuana. Albiol demana posar el focus policial en aquest punt del barri alhora que es compromet a impulsar mesures socials de la mà d’Endesa per regularitzar la situació dels veïns que punxen la llum per falta de recursos.

Transcorregudes tan sols unes quantes hores de la reunió, quatre agents de la Guàrdia Urbana de Badalona han sigut agredits després de descobrir una plantació de marihuana en un pis del carrer Alfons XII.

Albiol lamenta la «impunitat» que hi ha davant les connexions fraudulentes a la xarxa i adverteix del risc que això suposa per als mateixos veïns, així com per al conjunt de la comunitat. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat l’incendi del dia de Reis del 2019, també al barri de Sant Roc, on van morir dues persones.

Regularitzar la situació dels veïns

«Aquesta situació és d’un gran perill i pot provocar una desgràcia», apunta l’alcalde, que ha anunciat que a part del treball policial i el treball tècnic per part d’Endesa, l’Ajuntament té total «predisposició» a col·laborar per intentar «regularitzar» la situació dels veïns que tenen la llum punxada per falta de recursos. Segons Albiol, hi ha veïns que voldrien estar dins la llei per poder comptar amb una instal·lació en condicions que no suposi una amenaça per a la seguretat dels veïns. L’Ajuntament assenyala que treballarà de la mà d’Endesa en aquesta línia, mentre demana a la companyia la revisió de l’estat del conjunt de la xarxa.

Per la seva banda, des de la Plataforma Sant Roc Som Badalona lamenten que la comunicació del govern local i d’Albiol «segueixi en la línia de l’espectacle i de relacionar-ho tot amb temes policials», quan s’hauria de tractar «com un problema socioeconòmic». «Ens hauria agradat veure una resposta el primer punt de la qual fos: ‘Actuaré amb contundència davant la companyia elèctrica perquè realitzi les inversions que necessita la ciutat’», afegeixen des de Sant Roc Som Badalona, des d’on també reclamen la implementació de comptadors socials per a les famílies vulnerables.

Notícies relacionades

«Si han de prendre mesures policials contra alguns casos molt concrets, i molt minoritaris en comparació amb el gruix de la població afectada, doncs que les prenguin, però és una cosa de la qual no se n’hauria ni de parlar», remarca Carles Sagués, portaveu de Sant Roc Som Badalona, que opina que aquest tipus d’intervencions tindrien més èxit si es realitzessin «en silenci».

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Badalona