AIGUA, LLUM I GAS

Badalona destina 2,5 milions d'euros per pal·liar l'impacte econòmic de la crisi sanitària en la gent gran

Els ajuts estan dirigits a les unitats familiars on conviuen persones majors de 60 anys que tenen ingressos inferiors a 900 euros mensuals

L'alcalde, Garcia Albiol, insisteix que «aquesta ajuda està destinada a la gent de Badalona que ho necessita i no arribarà a qui no la mereix»

zentauroepp43457876 badalona 23 05 2018 barcelona xavier garc a albiol  da una r180611205051

zentauroepp43457876 badalona 23 05 2018 barcelona xavier garc a albiol da una r180611205051 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Badalona, juntament amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), destinarà 2,5 milions d’euros a aquest programa de subvencions que pretén pal·liar l’impacte econòmic que la crisi sanitària està provocant en les persones grans del municipi. 

Els ajuts, segons ha informat el govern local, serviran per «afrontar els pagaments dels rebuts d’aigua i gas, de les factures de la llum en els casos més extrems durant el període d’hivern d’aquelles unitats familiars on conviuen persones majors de 60 anys i que compten amb uns ingressos inferiors a 900 euros mensuals». 

El període de sol·licitud s’obrirà l’ 1 d’octubre del 2020 i s’allargarà fins al 31 de març de 2021. Es podran sol·licitar mitjançant cita prèvia a les Oficines Municipals de Districte situades a Can Cabanyes, la Salut i Sant Roc, així com a l’edifici municipal El Viver. 

«Primer programa de subvencions per ajudar les persones majors de 60 anys» 

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha afirmat que a causa del daltabaix econòmic que la crisi sanitària ha provocat en moltes famílies, «ara més que mai es necessita el recolzament de l’Ajuntament per poder tirar endavant i, per aquesta raó, s’engega aquest primer programa de subvencions per ajudar les persones majors de 60 anys». 

El primer regidor explica que el seu objectiu com a alcalde és «ajudar i acompanyar» els que ho estan passant pitjor i més ajuda necessiten. Així, ha destacat que a Badalona hi ha més de 50.000 persones majors de 60 anys i que aquesta ajuda «no arribarà a qui no la mereix, als que ocupen vivendes de manera il·legal i conflictiva, ja que un dels requisits per obtenir l’ajuda és aparèixer com a titular dels comptadors dels subministraments». 

Notícies relacionades

El programa, que neix fruit del treball conjunt del consistori amb la FAVB, recalca Albiol, «neix amb vocació de durabilitat fins al final del mandat el 2023». 

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA