FUMIGACIÓ

Badalona inicia una campanya extraordinària de fumigacions en 4.500 arbres de la ciutat

El consistori pretén acabar amb les plagues d'insectes que s'han detectat en algunes zones del municipi

El tractament fitosanitari es farà a tots els plataners i oms de Badalona i s'actuarà en horari nocturn

badalona

badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Badalona ha iniciat una campanya extraordinària de fumigacions que inclou tots els plataners i oms de la ciutat amb la voluntat de «combatre els insectes que poden perjudicar la salut d’aquestes espècies». Aquest tractament fitosanitari, que es fa mitjançant atomitzador, es porta a terme en horari nocturn i «informant prèviament, amb cartells a les porteries de les vivendes, en quins carrers s’actuarà», assenyalen des del consistori.

En aquesta actuació de fumigació es tractaran al voltant de 4.500 arbres entre els plataners (Platanus x hispanica) i els oms (Ulmus pumila)

Paral·lelament es portarà a terme un tractament fitosanitari amb endoteràpia que consisteix a aplicar una injecció de producte fitosanitari directament als arbres. El passat 11 d’agost ja es va actuar al carrer de Ponent, de Solsona i els passatges del Riu Llobregat, del Riu Congost, del Riu Noguera i del Riu Mogent. Dijous, dia 13, serà el torn de la plaça de la Marinada, a l’avinguda de Salvador Espriu, al carrer de Sant Felip i de Rosés, al carrer de Guasch i al carrer de París.

Tancar portes i finestres

Les tasques de fumigació «podran ajornar-se i posposar en cas de condicions meteorològiques adverses, tals com episodis de pluges o de vent», diuen des de l’Ajuntament.

Notícies relacionades

«Les fumigacions es fan amb productes autoritzats dins del registre de plaguicides del Ministeri d’Agricultura», asseveren des del consistori. No obstant, es recomana a la població que mentre duri la fumigació (entre les 23 hores i les 6 hores) es tanquin les portes i les finestres de les vivendes pròximes a la zona on s’estigui actuant.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA