VEHICLES D'ALTA GAMMA

Detinguda una parella per estafar un concessionari de Badalona i un altre de Cantàbria

Els Mossos havien denunciat un presumpte delicte d'estafa comès al fer una compra d'un vehicle d'alta gamma

zentauroepp49506871 01 01 1970 coche de la guardia civil  sociedad castilla la m190821175634

zentauroepp49506871 01 01 1970 coche de la guardia civil sociedad castilla la m190821175634 / GUARDIA CIVIL

2
Es llegeix en minuts
EFE

La Guàrdia Civil de Polanco ha detingut una parella, A.S.B i R.L.P, tots dos de 40 anys i amb domicili a la localitat de Miengo, com a presumptes autors de dos delictes d’estafa a un concessionari de cotxes de Badalona (Barcelonès).

Segons ha assenyalat la Guàrdia Civil en una nota de premsa, a primera hora del dia d’ahir, la Guàrdia Civil de Polanco va rebre una denúncia interposada davant els Mossos d’Esquadra, a Badalona, per un presumpte delicte d’estafa comès al realitzar una compra d’un vehicle d’alta gamma, en un negoci de compravenda de vehicles en aquesta localitat.

En aquell moment, la Guàrdia Civil de Polanco va posar en marxa una operació per localitzar aquestes dues persones i intentar aclarir els fets.

Un segon vehicle

Una patrulla va localitzar la dona mentre accedia al seu domicili circulant amb el turisme que suposadament havia adquirit amb una estafa a Badalona i, mentre se la identificava, els agents es van adonar que al pàrquing de la vivenda hi havia aparcat un segon cotxe d’alta gamma, per la qual cosa van decidir investigar la seva procedència.

Gràcies a aquestes indagacions, els agents van poder esbrinar que aquest segon turisme havia sigut adquirit per mitjà d’una altra suposada estafa en un concessionari de compravenda de la localitat cantàbrica de Puente Arce (Piélagos). En els dos casos la parella ha operat de la mateixa manera, segons informa la Guàrdia Civil.

El modus operandi

En un primer moment, buscaven vehicles en pàgines d’internet dedicades a la compravenda de vehicles i, quan localitzaven un turisme concret, es posaven en contacte telefònic amb el propietari, interessant-se pel vehicle anunciat. Després, tant els detinguts com les víctimes, es posaven d’acord en les condicions i en el preu dels cotxes perquè la víctima rebés al seu telèfon una «captura de pantalla» on quedava reflectit l’abonament de la paga i senyal acordada.

Els detinguts es personaven al concessionari i mostraven una nova «captura de pantalla» amb un segon abonament en el qual apareixen la resta dels diners acordats, per la qual cosa les víctimes feien entrega dels vehicles amb els seus respectius contractes de compravenda i les seves corresponents fitxes tècniques. En els dos casos es van arribar suposadament a transferir 29.500 euros, però que mai arribaven al compte bancari final.

Notícies relacionades

La parella duia a terme transferències diferides amb què obtenen un comprovant d’una transacció econòmica dies abans que aquesta ocorri, i quan arribava la data perquè es produís l’operació bancària, aquesta no tenia lloc perquè no hi havia fons en el compte.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA