PAU

Alumnes de Badalona afronten la selectivitat post-Covid amb optimisme: «Hem tingut més temps per estudiar»

El Col·legi Badalonès acull per primera vegada les PAU amb dificultats logístiques per garantir el distanciament

bdn

bdn

2
Es llegeix en minuts
ACN

Les Proves d’Accés a la Univertitat (PAU) han arrencat aquest dimarts en diferents centres i, per primera vegada, hi ha també alumnes fent exàmens de selectivitat en instituts. La mesura respon a la voluntat de la Secretaria d’Universitats d’augmentar el nombre de seus i, d’aquesta manera, evitar aglomeracions i minimitzar el risc de contagi de la Covid-19. Un dels instituts que des de primera hora és testimoni de les PAU d’aquest any és el Col·legi Badalonès, a Badalona.

Fan la prova un total de 146 alumnes –88 del mateix institut i 58 més de l’institut Sant Andreu de Natzaret, també de Badalona. Malgrat l’accidentat final de curs, els alumnes enfronten els exàmens amb optimisme: «Hem tingut més temps per estudiar», assegura Arnau Oncins.

Les proves han arrencat puntualment a les nou del matí, amb l’examen de llengua i literatura castellanes. Els moments previs han sigut marcats, a més de pels nervis habituals, per l’accés i la disposició a l’aula, condicionats pels protocols i mesures de seguretat derivades de la crisi sanitària.

La logística ha sigut «molt complicada»

El president del tribunal del Badalonès, José Ramón García, reconeix que la logística ha sigut «molt complicada» per la diversitat de centres i tribunals i també per les diferències estructurals entre facultats i instituts: «Als instituts les aules no són tan grans i, amb la distància que cal mantenir, hi ha un màxim de 14 alumnes per aula».

També s’ha hagut de cuidar la mobilitat i accés pel centre, ja que al Badalonès els passadissos són molt estrets i les aules estan repartides en tres pisos. Si normalment els estudiants accedien a les facultats «tots de cop», aquest any se’ls ha anat cridant per aules i zones d’accés per poder controlar el trànsit de persones als espais comuns.

Més optimisme

Malgrat els inconvenients logístics que envolten els exàmens de selectivitat, els alumnes del centre badaloní afronten les PAU post-Covid amb optimisme i creuen que l’atur en sec del curs el passat 13 de març no afectarà el resultat. «Vam acabar els continguts millor del que podíem esperar i els professors ens han ajudat molt», explica Ona Sánchez.

Aquesta alumna del Badalonès detalla que l’últim trimestre s’ha fet telemàticament a través d’aplicacions com Zoom, però que malgrat l’anomalia la majoria d’alumnes estan ben preparats per fer front als exàmens: «Per com ha anat, ho portem bastant bé. Vinc amb molta seguretat».

Notícies relacionades

Segons expliquen els del mateix centre, el Col·legi Badalonès té normalment un alt índex d’aprovats i, per exemple, l’any passat van aprovar el 92% dels alumnes que es van presentar a les proves. Per conèixer els resultats d’aquest any caldrà esperar 20 dies justos. Les notes es publicaran el 27 de juliol.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA