BATALLA PER LA QUARTA CIUTAT DE CATALUNYA

Sabater: «Si el PSC no cedeix, Albiol governarà a Badalona»

La candidata de Guanyem prova de recuperar l'alcaldia amb un govern progressista, per al qual necessita un acord amb els socialistes

videosabater / periodico

3
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

L’exalcaldessa Dolors Sabater (Badalona, 1960), candidata de Guanyem Badalona, prova de sumar els recolzaments necessaris per recuperar l’alcaldia després de la dimissió del socialista Álex Pastor. Després de confirmar que ERC recolzaria la seva candidatura, se centra ara a intentar que el PSC s’afegeixi al seu projecte. Tot i que el 2019 va cedir l’alcaldia als socialistes per frenar Albiol, afirma que «ara li toca moure’s al PSC».

-Alguns sectors de l’executiva local d’ERC no estan compromesos amb la seva candidatura.

L’últim comunicat d’ERC deixa clar que hi ha recolzament. És evident que hi ha qui té dubtes, com en totes les organitzacions, però ERC ha donat una resposta contundent revalidant el seu compromís. Més enllà del que va passar dimarts, el que rebem és que continuem junts en aquest bloc.

-Van tardar més de 24 hores a aclarir el seu postura.

Des de la direcció nacional ho van dir durant el dia, que les organitzacions són sobiranes. Nosaltres també cuidem tot el procés assembleari i, tot i que tardessin totes aquelles hores, el que compta és el comunicat, que és fruit de la seva assemblea i està totalment validat.

-¿La proposta del PSC a ERC es pot valorar com que no acceptarà una alcaldia de Guanyem?

Crec que no. Potser va ser una prova per veure quina solidesa tenia la nostra proposta, potser hi ha la intenció per part del PSC de traspassar la pressió que tenen a sobre. Per les converses que he tingut a diferents nivells sé que encara no està tancada aquesta negociació. Continuem treballant amb la mà estesa.

–¿És possible arribar a un acord amb el PSC després de tots els retrets que s’han llançat?

Estem oberts a negociar-ho tot, partint que respectin aquest paper de lideratge que ens toca per ser la llista més votada després del PP i tenint en compte que el 2019 vam realitzar un gest de confiança. La nostra formació treballa des de la transversalitat, una cosa que ja vam demostrar el 2019, quan veníem d’una moció de censura i tot i així votem Pastor, que ens l’havia fet. Ara treballem per construir aquesta majoria de progrés. En el mandat anterior vam cometre l’error de no sumar majoria i això ens va fer dèbils.

-¿Planteja partir-se l’alcaldia amb el socialista Rubén Guijarro?

No ho contemplem. Partir alcaldies debilita la proposta de cara a la ciutadania. Ho vam contemplar a l’inici del mandat, però el PSC va decidir no tenir-ho en compte.

-¿Segueixen obertes les ferides de la moció de censura de 2018?

No em moc per ressentiments personals. Si hi hagués ferides no estaria proposant governar amb el PSC. Hem de remuntar la ciutat amb un projecte en el qual el PSC és imprescindible i frenar aquest populisme del PP que creix, no només pel lideratge del seu candidat, sinó quan el govern municipal fracassa.

-Després de cedir el 2019, ¿el PSC ha de pagar ara un deute?

No, no... el PSC va ser part de la solució el 2015, després va venir la moció, ara podria ser que el PSC estigui dubtant entre donar recolzament al PP o a un govern de progrés; convido el PSC a tornar a ser part de la solució i ajudar a frenar el PP. És important fugir d’aquestes baralles partidistes, que desanimen moltíssim la població.

-Si el PSC no cedeix, ¿Albiol governarà?

Sí. Hi ha rumors que això ja està decidit. Nosaltres farem tot el possible per articular una d’alternativa i que aquests rumors es puguin desmentir. Si no ho aconseguim significarà que ha guanyat l’aposta que el PSC ha fet pel PP.

-¿És millor per a Guanyem que Albiol governi i fer-li oposició que tornar a cedir davant dels socialistes?

No volem que Albiol sigui a la cadira, però no a qualsevol preu. La millor manera de frenar el PP és governant amb un lideratge fort i una majoria sòlida. Tenim una altra oportunitat i la certesa que acceptar governs que no siguin sòlids no és suficient. Aquí el PSC té un paper importantíssim per ser-hi o no; per sumar o sumar amb el PP. Davant de la tessitura de combatre el populisme del PP amb un govern feble o des de l’oposició, estarem a l’oposició per tornar la ciutat on creiem que ha d’estar.

-Abans del ple d’investidura del 2019 també deien que no cedirien.

Notícies relacionades

El 2019 ens vam moure, ara li toca moure’s al PSC. Amb els mateixos resultats electorals podem oferir una resposta diferent. No modificarem aquesta posició, però sí que estem treballant amb tot obert per aconseguir aquest acord.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA