PUGNA PER L'ALCALDIA

El PSC proposa a ERC compartir l'alcaldia de Badalona

Els republicans afirmen que estan estudiant l'oferta, però no confirmen que la proposta s'hagi aprovat

Guanyem ja ha anunciat que no donarà suport a aquesta proposta, però afirma que està obert al diàleg

foto 3611230

foto 3611230

1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo / Manuel Arenas

Els grups progressistes de l’Ajuntament de Badalona –Guanyem, el PSC, ERC, En Comú Podem i JxCat– es van reunir dilluns passat, 4 de maig, per tal de buscar acords per formar un govern de progrés a Badalona. En aquesta primera trobada entre forces, el PSC va proposar compartir l’alcaldia durant els tres anys que queden de mandat amb el president d’ERC Badalona, Àlex Montornès.

«Confiem que ERC la valori positivament i que Guanyem i Dolors Sabater sàpiguen deixar de banda els personalismes i que pensin en la millor opció per a Badalona», afirma Rubén Guijarrocandidat socialista a l’alcaldia.

Fonts d’ERC afirmen que estan estudiant l’oferta, tot i que no confirmen que la proposta s’hagi aprovat, malgrat que ahir va convocar executiva local per debatre-la. 

Segons Guijarro: «És una proposta de consens amb què podríem formar un govern d’esquerres i progressista que posés solució als problemes de la ciutadania durant aquest període de crisi social i econòmica que ens tocarà afrontar».

Guanyem no accepta la proposta

L’executiva del PSC de Badalona es va reunir ahir a la nit per debatre aquesta proposta i es va aprovar per unanimitat. Guanyem ja ha anunciat que no donarà suport a aquesta proposta i que mantenen la seva aposta per Dolors Sabater. No obstant, assenyalen que encara estan oberts al diàleg.

Notícies relacionades

Que ERC acceptés aquesta proposta provocaria un canvi en el rumb que havien mantingut les negociacions fins ara. Dijous passat, 23 d’abril, Guanyem Badalona, ERC i JxCat van exigir al PSC que negociï la formació d’un nou govern «democràtic i progressista» a l’Ajuntament de Badalona liderat per l’exalcaldessa Dolors Sabater, de la qual va ser desallotjada pels mateixos socialistes el 2018 a través d’una moció de censura avalada llavors pel PP i Cs.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA